Home » Gietvloer in zandkleur beige

Gietvloer in zandkleur beige

Gietvloer of woonbeton vloer kopen

Written by Willeke Berkers

29 juni 2023

Waarom zijn gietvloeren en woonbeton vloeren in een zandkleur zo populair? Het voordeel van een gietvloer in zandkleur – ook wel beige genoemd – is dat deze kleur makkelijk te combineren is. Kortom, een perfecte basis voor uw interieur. Zandkleur is een neutrale kleur die rust uitstraalt, warmer is dan wit én de ruimte net wat meer sfeer geeft. Zandkleuren zijn toepasbaar bij verschillende interieurstijlen en kleurcombinaties.

Zandkleur gietvloer met natuurlijke look

Een gietvloer in zandkleur kan een prachtige en natuurlijke uitstraling geven aan uw interieur. Door te kiezen voor een woonbeton gietvloer in zandkleur wordt de natuurlijke uitstraling benadrukt door zowel materiaal als kleur. De Lavasteen gietvloer en de Bio Cement gietvloer zijn voorbeelden van naadloze vloerafwerkingen met een natuurlijke look-and-feel. Deze vloerafwerkingen zijn bijzonder mooi in de beige zandkleurige tinten. Een voordeel van de Lavasteen gietvloer en Bio Cement gietvloer in zandkleur is dat door structuur, toevoegingen van natuurlijke toeslagmaterialen en kleurnuances bevuiling ondanks de veelal lichte kleur van de vloer niet opvallen.

Beige zandkleur woonbeton gietvloer
Zandkleurige gietvloer in moderne witte keuken

Strakke zandkleurige gietvloer

Uiteraard zijn er ook gietvloeren in een zandkleur te verkrijgen met een strakke uitstraling. Dit kan de kunststof PU gietvloer zijn uitgevoerd in slechts één zandkleur tint maar ook in meerdere beige zandkleur tinten, de DUO gietvloer. Bij een DUO gietvloer worden twee kleurtinten tijdens het aanbrengproces vermengd aangebracht waardoor er een gemêleerde zandkleurige vloerafwerking ontstaat. De PU gietvloer heeft een strak, glad vloeroppervlakte.

De veelzijdigheid van de zandkleur

Een van de voordelen van een zandkleurige gietvloer of woonbeton vloer is de veelzijdigheid ervan. Het kan dienen als neutrale basis waardoor u flexibel bent met het combineren en variëren met andere kleuren. Om de zandkleurige gietvloer in balans te brengen met de rest van het interieur, kunt u zowel contrasterende kleuren en texturen gebruiken als neutrale tinten.

Voor een Sereen, Scandinavisch of Minimalistische interieur wordt er vaak gewerkt met andere neutrale tinten, zoals, (warm) wit, beige en grijs. Door te spelen met de verschillende tinten binnen het zandkleurenpalet wordt er diepte en warmte toegevoegd aan de ruimte. Het toevoegen van accentkleuren en verschillende materiaalsoorten zal ervoor zorgen dat de zandkleurige vloer wordt versterkt en er samenhangend en vaak iets spannender geheel wordt gecreëerd.

De beige zand kleur gaat dus ook goed samen met stevigere kleuren zoals bruin, zwart, diep groen, donkerblauw, warme aardetinten of levendige accentkleuren die passen bij uw persoonlijke stijl.

Zandkleur gietvloer

Inspiratie opdoen?

Het creëren van een harmonieus geheel met een zandkleurige gietvloer of woonbeton vloer is een kwestie van het vinden de juiste balans tussen kleuren, texturen, verlichting en persoonlijke voorkeuren. In de showroom van Berkers Vloeren kunt u volop inspiratie opdoen van verschillende type zandkleurige woonbeton en gietvloeren en niet minder belangrijk de vloeren in het echt zien. U kunt rekenen op inspiratie en uitstekend advies passend bij uw wensen en stijl door een van onze kleuradviseurs.

Benieuwd naar de kosten van gietvloer en/of woonbeton?

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

Lees ook andere berichten…