Home » Geef je interieur een metamorfose met een nieuwe vloer

Geef je interieur een metamorfose met een nieuwe vloer

Gietvloer of woonbeton vloer kopen

Written by Willeke Berkers

8 december 2021

Geef je interieur een metamorfose

Is het tijd voor iets anders of ga je verhuizen?
Een vloer is de basis van je interieur en dus ook heel bepalend.

Kortom, de vloer is een goede plek om je interieur een volledige metamorfose te geven.

Een nieuwe vloer is niet een-twee-drie gekozen maar zal de ruimte een totaal nieuwe look geven. De kleur maar ook het type vloer is van invloed op de uitstraling van de ruimte waarin de vloer komt te liggen.

Welke vloer past bij jou interieur?

De vloerenmarkt beschikt over een uitgebreid aanbod soorten vloeren. Belangrijk is om naast het kiezen van materiaal, ook de looks en het karakter van de vloer als uitgangspunt mee te nemen. De meest bekende vloerafwerkingen zijn natuurlijk de tegelvloeren, houtenvloeren, laminaat en inmiddels ook de pvc vloeren. Minder bekend zijn de woonbeton en gietvloeren, welke in vrijwel elk interieur passen. De mogelijkheden om een vloer te kiezen met een bepaalde stijl, kleur, structuur en finish zijn in deze categorie vloeren groot.

Woonbeton en gietvloeren

Woonbeton en gietvloeren zijn naadloze vloerafwerkingen welke de ruimte vergroten, verkrijgbaar zijn in vrijwel elke RAL of NCS-kleur, hygiënisch en eenvoudig in onderhoud. Het type woonbeton of gietvloer dat je kiest, is afhankelijk van je levensstijl en gewenste uitstraling. Afhankelijk van het type vloerafwerking kan de woonbeton of gietvloer zowel strak als robuust zijn, met een natuurlijke look of modern design maar ook industrieel. Een woonbeton of gietvloer is een ambachtelijk unieke vloer welke in eindeloos veel kleurstellingen verkrijgbaar is. Door structuur, kleuren of juist slechts een enkele kleur toe te passen kan er juist een rustige basis van of juist een levendige basis worden gecreëerd.

Tijd voor een andere vloer – een metamorfose?

Een woonbeton of gietvloer kan op vrijwel elke vormvaste, stabiele ondergrond worden aangebracht en heeft een lage opbouw hoogte. Ideaal dus voor een volledige metamorfose! Die oude rode boeren plavuizen worden met slecht 5 mm opgehoogd en de woonkamer en keuken kan zonder een grote verbouwing uit te laten voeren worden omgetoverd!

Zelf leggen of laten leggen?

De keuze om je vloer zelf te leggen of te laten leggen heeft ook invloed op de keuze van het materiaal dat je kiest. Laminaat of pvc is goed zelf te leggen, maar een gietvloer of woonbeton vloer laat je beter aan de professional over.

Een mooie kleur op de muren

De muren wil je ook niet onbehandeld laten. Door een warme of spannende kleur aan te brengen op de muur, wordt je woonkamer een stuk knusser en levendiger. Met alleen witte muren loop je het risico dat je het gevoel hebt dat je je in een koude ruimte bevindt, terwijl behang of een post verf daar snel verandering in kan brengen.

De situatie voor de verbouwing en na de verbouwing. Een wereld van verschil door o.a. het toepassen van een nieuwe vloer en kleur op de muur.
De groene wand met lambrisering en woonbeton vloer geeft een mooi contrast. De ruimte is omgetoverd naar een hedendaags modern interieur met een landelijke invloed.

Lees ook andere berichten…