Home » Betonlook vloeren » Venetiaans woonbeton

Venetiaans Woonbeton

Venetiaans woonbeton is een uniek cement-microbeton gebonden vloersysteem met prachtige natuurlijke kleurschakeringen in de vloer. Het microbeton van het Venetiaans Woonbeton bestaat uit een mengsel van cement, fijne aggregaten, polymeren en kleurpigmenten. De vloerafwerking wordt gepleisterd, in verschillende lagen en bewerkingen aangebracht. Kortom, de manier van afwerken en de specifieke samenstelling van het materiaal zorgt voor een unieke uitstraling.

Woonbeton met een natuurlijke en minimalistische uitstraling

Kenmerkend van deze woonbeton vloer is het wolkig, levendig effect in de vloer met een lichte wittige waas. De vloerafwerking kan naadloos worden aangebracht. Door het systeem in meerdere lagen aan te brengen, te schuren en polijsten ontstaat er een mooi glad oppervlakte met minuscule onregelmatigheden. Een natuurlijk en minimalistische uitstraling tot resultaat.

Venetiaans uitvoering STRUTTURA

Wilt u liever een stoerder resultaat? Dan is de beslissing snel gemaakt en moet u kiezen voor de STRUTTURA uitvoering! Dit is een stoerdere en grovere uitvoering van het Venetiaans Woonbeton. Voor deze stoerdere variant wordt in de eerste aan te brengen laag een grovere microbeton toegepast. Dit zorgt ervoor dat er grover en minder glad oppervlakte ontstaat. Dit kan bijvoorbeeld net iets mooier zijn bij een industriële of landelijk sfeer. Samengevat; het vloeroppervlakte van het Venetiaans STRUTTURA heeft meer reliëf maar wel met behoudt van de prachtige, natuurlijke kleurschakeringen.

Ondergrond

De microbeton vloer kan op vrijwel elke vormvaste, stabiele en vlakke ondergrond worden aangebracht. Bij ondergronden zoals bijvoorbeeld tegels zal een extra voorbehandeling noodzakelijk zijn alvorens er gestart kan worden met de realisatie van het woonbeton.

Venetiaans woonbeton in woonboerderij 3
Venetiaans woonbeton in woonboerderij 3
DSCF2618
Realisatie Venetiaans Woonbeton

Wij kunnen met trots vertellen dat we de vloer afwerken volgens oude afwerkingstechnieken van de betonsector. Onze jarenlange kennis op het gebied van cementdek- en betonvloeren komt nu pas echt tot zijn recht bij deze unieke afwerking met een prachtig resultaat!

Geen risico tot bevuiling tijdens droging

Het Venetiaans Woonbeton heeft de uitstraling van een gevlinderde ofwel licht gepolijste betonvloer, maar dan slechts met een systeemdikte van circa 3 mm dik. In tegenstelling tot de gevlinderde betonvloer of gepleisterde cementdekvloer hoeft u zich bij de realisatie van het Venetiaans Woonbeton tijdens de duur van het gehele bouwproces geen zorgen te maken voer de lange droogtijden en daardoor de grote risico’s tot bevuiling in deze periode. De vloer wordt in de laatste afwerkingsfase van de bouw gerealiseerd en na de realisatie vrijwel gelijk vloeistofdicht afgewerkt middels een transparante matte PU coating.

De prachtige structuren en kleurnuances in het Venetiaans Woonbeton worden verkregen door samenstelling materiaal, externe factoren zoals luchtvochtigheid en temperatuur en de intensieve handmatige en machinale bewerking .

Voordelen Venetiaans Woonbeton

• Toepasbaar op verschillende vormvaste, droge ondervloeren zoals een cementdekvloer, anhydrietvloer maar ook bijvoorbeeld een tegelvloer

• Uitstekende geleiding vloerverwarming, snelle verwarming van het vloeroppervlakte door minimale dikte van het Venetiaans Woonbeton, aangename en stabiele temperatuur

• Keuze uit veel kleurmogelijkheden

• Naadloze vloerafwerking, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

• Levendige vloer met wolkig effect en kleurnuances waardoor krasjes en stofjes minder opvallen

• Ook stoere, raw uitstraling mogelijk namelijk het Venetiaans STRUTTURA.

Venetiaans woonbeton moss grigio 1 Eersel

Benieuwd naar de kosten van een woonbeton en/of gietvloer

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

IMG 0975

Schoonmaak en onderhoud

Gietvloeren en woonbeton vloeren zijn een naadloze vloerafwerkingen waardoor deze hygiënisch en onderhoudsarm zijn, maar helaas is geen enkele vloer onderhoudsvrij. Helaas is het Ventiaans Woonbeton dus ook niet onderhoudsvrij. Regelmatig stofzuigen met zachte borstel (bijvoorbeeld een parketborstel) is belangrijk. Zand kan krassen veroorzaken op de woonbeton vloer dus een goede droogloopzone bij binnenkomst is belangrijk.

Wij adviseren u te dweilen met een microvezel dweil en lauw warm water en mocht u een schoonmaakmiddel willen gebruiken adviseren wij u de ‘PU reiniger’ van Dr. Schutz. Goed naspoelen met schoon water.

Voor een grondige schoonmaak kunt u ook de ‘Basis Reiniger R’ van Dr. Schutz gebruiken. Alleen als het woonbeton goed is schoongemaakt kunt u ervoor kiezen om een extra beschermlaag toepassen met de ‘Super mat’ van Dr. Schutz. Kortom, door het gebruik van geschikte schoonmaakmiddelen verlengt u de levensduur van het Venetiaans Woonbeton. Uitgebreide informatie over onderhoud- en schoonmaak treft u in de footer onderaan deze pagina.

Tips voor het behoud van een mooie vloer

• Plaats goede droogloopmatten bij de voor- en achterdeur.
• Gebruik geen schuursponsjes, ruwere schoonmaakpads of harde borstels op de vloer
• Zorg voor goede bescherming onder schuivend meubilair, zoals kasten, stoelen, tafels. . Praktische vloerbeschermers zijn bijvoorbeeld van Scratch no more. U ontvangt direct 5% korting tijdens het bestelproces op de dealerwebsite berkersvloeren.scratchnomore.nl (let op: geen www voor de link typen).
• Advies is om vlekken van koffie, thee, olie en rode wijn direct te verwijderen. Doorgaans duurt het circa 8 uur voordat er een vlek ontstaat, maar voorkomen is beter dan genezen.

Venetiaans Woonbeton STRUTTURA

Venetiaans Woonbeton kleuren

Laat u inspireren en maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom om alle mogelijkheden te komen bekijken.
Uiteraard eerst is ook mogelijk om eerst inzicht in de kosten te krijgen voor een woonbeton vloer.
U kunt zowel telefonisch als via de website eenvoudig in gratis prijsopgave en advies opvragen.

Breed scala kleurmogelijkheden in het Venetiaans Woonbeton

Onderstaand slechts een kleine greep van de kleurmogelijkheden welke verkrijgbaar zijn van ons unieke Venetiaans Woonbeton. In de showroom hebben we naast de onderstaande kleuren van onze leverancier nog veel meer kleurmogelijkheden beschikbaar. De levendige kleurwolken en structuren zijn bijzonder, echter helaas lastig op beeldmateriaal vast te leggen..

Categorie betonlook vloeren

Kleuradvies

Inspiratie & advisering

Categorie betonlook vloeren

Vrijblijvende offerte

Woonbeton & Gietvloeren

Categorie betonlook vloeren

Gratis adviesgesprek

Zien, voelen & vergelijken