Home » Wat zijn woonbeton en gietvloeren?

Wat zijn woonbeton en gietvloeren?

Gietvloer of woonbeton vloer kopen

Written by Willeke Berkers

31 mei 2023

Gietvloeren – en tegenwoordig steeds meer de woonbeton vloeren – worden steeds populairder. Dit is ook niet zo vreemd want de gietvloeren en woonbeton zijn trendy en tijdloos! Maar wat zijn woonbeton en gietvloeren?

Hygiënische naadloze vloer

De woonbeton en gietvloeren vergroten de ruimte door het naadloze karakter van de vloer, zijn in een breed scala kleurmogelijkheden verkrijgbaar en zijn passend in elk interieur van modern tot klassiek, van landelijk tot industrieel.

Gietvloer of woonbeton vloer in type en kleur

De gietvloeren en woonbeton vloeren hebben als overeenkomst dat ze eenheid en ruimte creëren door het naadloze karakter van de vloer en hygiënisch zijn doordat er geen voegen of naden zijn waar vuil tussen kan gaan zitten. Bovendien heeft een gietvloer of woonbeton vloer een tijdloze uitstraling en zijn de vloeren verkrijgbaar in vele kleuren, kleursamenstellingen, structuren en materialen.

Onder Woonbeton vloeren worden meestal de vloeren bedoelt met een natuurlijke uitstraling. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het levendige Venetiaans Woonbeton met veel kleurnuances in de vloer of het Design Woonbeton een rustige betonachtige vloer. De kleur van de vloer bepaalt hierbij vaak het gevoel dat u bij de vloer heeft. Bij het gebruik van grijze koele kleuren wordt het industriële van de vloer benadrukt terwijl als zanderige, beige tinten worden toegepast wordt er luxe en warmte uitgestraald.

Gietvloeren zijn vloeren welke gegoten worden aangebracht. Dit kunnen kunststof gietvloeren zijn zoals de meest bekende strakke design PU gietvloer maar ook bijvoorbeeld de robuuste cementgebonden gietvloer. Een design woonbeton gietvloer welke zowel gegoten als gesmeerd en in meerde lagen wordt aangebracht is de Lavasteen gietvloer PREMIUM. Een gietvloer op basis van kunststof met toevoeging van lava en andere additieven. Het type materiaal en de verwerking geeft de Lavasteen gietvloer een steenachtige woonbeton uitstraling.

De allernieuwste vloerafwerking is de Bio Cement gietvloer. Een bijzonder mooie, sterke en natuurlijke gietvloer welke verkrijgbaar is in een rustig levendige uitstraling maar ook levendig en stoer. De Bio Cement gietvloer is een sterke gietvloer welke na volledige uitharding een Shore D70 / D80 heeft, ecologische verantwoord is, gemaakt met 100% natuurlijke vulstoffen en vrij van Emissies.

Gietvloer plint

Levendige of rustige uitstraling

Door onder andere de toenemende populariteit van de naadloze vloeren staat de vloerenbranche gelukkig niet stil! Dit blijkt wel uit de nieuwste ecologisch verantwoorde BIO Cement gietvloer. Vroeger kon alleen de PU gietvloer in een mono ofwel uni kleur worden gekozen. Inmiddels is het ook mogelijk om naast de PU gietvloer Uni andere vloerafwerkingen te kiezen met een rustige uni kleur uitstraling zoals bijvoorbeeld de Pure Base vloerafwerking. De Pure Base is een kunststofvloerafwerking met een stoer randje doordat de vloer minder strak is dan de PU gietvloer maar wel een rustige basis vormt.

Een vloerafwerking met weinig kleurnuances zorgt voor afhankelijk van de gekozen kleur voor rust. De vloer is makkelijk te combineren met verschillende materialen en meubels. Een nadeel van een uni kleur vloer is dat u er veel op ziet, zoals stofjes, bevuiling en beschadigen. Bij een levendige vloer of een gemêleerde vloeren vallen deze zaken vaak minder op. Ook de structuur van de vloer bepaalt of u bevuiling en beschadigingen meer of minder mate ziet. Een strakke vloer met weinig of geen oneffenheden zoals de PU gietvloer ziet u meer op dan een vloerafwerking met reliëf, structuur en kleurnuances zoals de Lavasteen gietvloer of Bio Cement vloerafwerking.

Woonbeton met zwarte plint

Ambachtelijke en unieke vloeren

Woonbeton en gietvloeren zijn ambachtelijke vloeren waardoor elke vloer uniek is! De keuze van het type gietvloer of woonbeton alsmede de handtekening van de meester bepaalt de uiteindelijke uitstraling. De realisatie van een woonbeton of gietvloer is een arbeidsintensief proces. De vloeren worden in verschillende lagen handmatig opgebouwd en bewerkt. Vol enthousiasme, vakkundigheid realiseert Berkers Vloeren al jarenlang met een klein team van applicateurs uiteenlopende woonbeton en gietvloeren waarbij elke m² uniek is!  

Gietvloer met en zonder plint
Verschillende woonbeton en gietvloeren bekijken?

Benieuwd naar alle verschillende mogelijkheden of twijfelt u nog of een woonbeton of gietvloer in uw interieur past? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom om u te laten inspireren en verrassen naar alle mogelijkheden.

Met een woonbeton of gietvloer kunt u alle kanten mee op!

Benieuwd naar de kosten van gietvloer en/of woonbeton?

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

Lees ook andere berichten…