Home » Betonlook vloeren

Wat is een betonlook vloer?

Een betonlook vloer is een algemene term voor veel verschillende typen vloeren met een betonlook uitstraling ofwel look-a-like betonuitstraling.

Beton Cire, betonlook gietvloer, betonlook vloer, gevlinderde betonvloer, woonbeton, micro-beton vloer…. Al deze termen kunnen zeer verwarrend werken. U ziet door de bomen het bos niet meer.
Betonlook vloeren kunnen uit verschillende type materialen gemaakt zijn. De keuze van het toegepaste materiaal bepaalt dan ook direct de uitstraling van de vloer.

Kort samengevat, er valt een breed scala verschillende typen betonlook vloeren onder de term “betonlook”.
Veelal worden hieronder de naadloze vloeren met een betonlook uitstraling bedoelt. Echter kunt u de term betonlook vloerook tegen komen bij tegels en pvc.

Beton of betonlook?

Het eerste onderscheid moeten we maken in twee categorieën: ‘monoliet’ beton of vloeren met betonlook uitstraling.
De eerste categorie is een betonvloer van massief beton en moet veelal een opbouwhoogte hebben van minimaal 80 mm. ‘Monoliet’ beton betekent letterlijk “uit één steen bestaand”.
De tweede categorie zijn vloervarianten met een beton uitstraling. Deze vloeren worden veelal naadloos gelegd, hebben de kleurtinten van de betonvloer en hebben veelal slechts een minimale opbouwhoogte van een paar mm dik.

Materiaal en beleving

De betonlookvloeren kunnen grof weg in twee soorten onderverdeeld worden, namelijk op basis van materiaal en beleving.

1) Betonlook vloeren op basis van kunststof
Deze vloerafwerkingen missen vaak de natuurlijke look

2) Betonlook vloeren op basis van beton/cement en (natuurlijke) additieven
De betonlook vloeren hebben een natuurlijke look. Deze laatste groep wordt vaak woonbeton of leefbeton genoemd.

Woonbeton

BEWERKT Venetiaans woonbetonvloer Waalwijk

Bio Cement gietvloer RAW

De Bio Cement RAW gietvloer is een sterke, watergedragen, gespaande cementgebonden gietvloer. Een levendige gietvloer en ecologisch verantwoord.
• Ambachtelijke gemaakte woonbeton vloer met 100% natuurlijke vulmiddelen
• Sterke gietvloer, na volledige uitharding Shore D70/D80
• Stoer, watergedragen en vrij van emissies

BEWERKT Venetiaans woonbetonvloer Waalwijk

Venetiaans Woonbeton

Een uniek cement-microbeton gebonden vloersysteem met prachtige natuurlijke kleurschakeringen in de vloer. Het naadloze Venetiaans Woonbeton wordt geschuurd en gepolijst waardoor een glad oppervlakte met minuscule onregelmatigheden, hetgeen de natuurlijke look benadrukt.
• Ambachtelijke, gewolkte woonbeton vloer
• Natuurlijke vloer, in vele kleur verkrijgbaar

Pure base

Pure Base

De Pure Base vloer heeft een levendig effect door lichte structuren en oneffenheden in de vloer met geringe kleurnuances waardoor er een rustige basis wordt gecreëerd met stoer effect waardoor krasjes en vuiltjes minder snel opvallen.
• Stoere rustige basis, redelijk egaal qua kleur
• Levendig effect door lichte structuren en oneffenheden

Venetiaans STRUTTURA met kleed

Bio Cement gietvloer CLASSIC

De CLASSIC Bio cement gietvloer is een rustig licht gemêleerde naadloze vloerafwerking. De lichte kleurnuances en reliëf in de vloer met minuscule imperfecties zorgen voor een levendige uitstraling.
• Natuurlijk, rustig levendige vloerafwerking
• Watergedragen gietvloer
•  Vriendelijk voor het milieu

Venetiaans STRUTTURA met kleed

Venetiaans STRUTTURA

Een speciale uitvoering van het Venetiaans Woonbeton is de STRUTTURA-uitvoering. Door toepassing van een grovere micro-beton is het Venetiaans STRUTTURA stoer met reliëf in de vloer, een raw uitstraling en kleurnuances.
• De stoere, raw uitvoering van het Venetiaans Woonbeton
• Woonbeton vloer met reliëf en wolkig

categorie 3

Industriële betonnen vloer

De industriële betonnen vloer is een minimaal vloersysteem van 1 mm dik welke gepleisterd aangebracht wordt op de cementdekvloer. Een stoere leefbeton vloer met oneffenheden en werking.
• Woonbeton vloer met geleefd effect
• Robuuste uitstraling met oneffenheden in het werk

Design Woonbeton keuken silk grey

Design Woonbeton

De onvolmaaktheden van het uiterlijk van de Design Woonbeton bepalen het unieke en waardevolle karakter van de woonbeton vloer. Het Design Woonbeton heeft lichte kleurnuances in de vloer.
• Gepleisterde fijngrof microbeton vloer met natuurlijke look
• Lichte kleurnuances en strijken

categorie 3

Beton Ciré

Beton Ciré Orginale is een betonstuc welke van oorsprong afkomstig is uit Frankrijk. De letterlijke vertaling van Beton Ciré is gewreven beton. De betonstuc wordt in lagen aangebracht op de wand.
• Beton Ciré Orginale is een betonstuc, oorsprong afkomstig is uit Frankrijk.
• Gewreven beton, wandafwerking

Gietvloeren

Lavasteen gietvloer PREMIUM

Lavasteen gietvloer PREMIUM

Een krachtige woonbeton vloer met een steenachtige en natuurlijke uitstraling. De Lavasteen gietvloer PREMIUM kent licht reliëf waardoor een natuurlijke antislip ontstaat en door de kleurnuances en type materiaal is de woonbeton vloer minder besmettelijk. Verkrijgbaar in een breed scala kleuren van zand tot grijs.
• Rustig levendige woonbeton  gietvloer
• Stijlvolle, tijdloze design gietvloer

LIVING QUARTZ STONE 2

Living Quartz Stone

Stoer en eigentijds, warm en verfijnd tegelijk is de Quartz Stone Gietvloer. De overvloeiende kleurnuances met de zichtbare speciaal geselecteerde Quartz maakt deze vloer uniek. De marmerlook uitvoerig van de Living Quartz Stone Gietvloer is exceptioneel bijzonder.
• Stoer door de verwerking van speciaal geselecteerde Quartz
• Unieke levendige vloer met verschillende kleurnuances

PU gietvloer duo

PU gietvloer DUO

Een PU (polyurethaan) gietvloer DUO is opgebouwd uit twee kleuren welke door elkaar worden gemengd waardoor er op de vloer een prachtige, gladde levendige vloer ontstaat.
• Samenspel van twee kleuren door elkaar gemengd
• Strakke, gladde levendige basis.

PU gietvloer duo

Bio Cement Gietvloer

Sterke, ecologisch verantwoorde gietvloer en niet minder belangrijk met een bijzonder mooie natuurlijke uitstraling. Eindelijk een gietvloer waarbij er geen afweging gemaakt hoeft te worden tussen uitstraling en kwaliteit! In veel verschillende kleuren verkrijgbaar zowel in de rustig levendige RAW uitvoering of de rustige Classic.
• Sterke, waterdichte en UV stabiele gietvloer
• Watergedragen, vrij van emissies en gebruik gemaakt van 100% natuurlijke vulmiddelen.

categorie 3

Gietvloer NATURE Special

Een unieke gietvloer is de kunststof gietvloer NATURE welke zijn naam dankt aan de toepassing van speciale bio-polymeren en de tropische plan ‘Ricinus Communis’. Na het aanbrengen van de gietvloer NATURE ontstaat er een natuurlijk en uniek betonlook variatie patroon op de vloer.
• Natuurlijk en uniek betonlook variatie patroon
• Special, slechts in 3 kleuren verkrijgbaar

PU gietvloer 1

PU gietvloer UNI

Een PU (polyurethaan) gietvloer Uni is een zelf nivellerende, enigszins taaie gietvloer in één kleur. De naadloze gietvloer is glad, heeft geen patronen, effecten of structuren aan het vloeroppervlakte en kan vrijwel in elke RAL en NCS kleur worden gerealiseerd.
• Rustige gladde, strakke basis en egaal van kleur
• Vrijwel in elke kleur realiseerbaar

categorie 4

Quartz Stone Base

De Quartz Stone Base is uitgevoerd in één RAL of NCS kleur meer krijgt een bijzonder speels effect door de onregelmatige zichtbare Quartz welke verwerkt is in de gietvloer. Voor iemand die net iets anders wil maar toch een relatief rustige kleurbasis wenst.
• Egale uni kleur met onregelmatige verwerking van speciaal geselecteerde Quartz
• Kunstof vloerafwerking met een unieke uitstraling en enige oneffenheden in het gladde vloeroppervlakte.

categorie 2

Epoxy gietvloer

De Epoxy gietvloer of ook wel EP vloer genoemd is ontwikkeld voor de industrie en wordt voornamelijk bedrijfsmatig toegepast vanwege mechanische belastbaarheid. In de particulieren sector wordt de Epoxy gietvloer toegepast in garages en bergingen.
• Industriële vloer
• Hoge chemische en mechanische belastbaarheid

PU gietvloer duo

Transparante matte coating

Afwerking ten behoeve van een nieuwe gevlinderde cementdekvloer of gepleisterde cementdekvloer. De coating zorgt dat de cementdekvloer goed schoon te houden is, stofvrij en vuilresitent. Zeer robuuste en industriële uitstraling.
• Realisatie alleen mogelijk in combinatie met een nieuwe cementdekvloer
• Robuuste vloerafwerking en industriële uitstraling

Onze betonlook vloeren

Berkers Vloeren heeft een breed assortiment naadloze betonlook vloeren. Toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. De meeste betonlook vloeren kunnen worden aangebracht op vrijwel elke vormvaste, stabiele, droge ondergrond. Afhankelijk van de ondergrond moeten er nog voorbehandelingen plaatsvinden.

Welk type betonlook vloer bij u past is afhankelijk van uw wensen op zowel esthetisch als functioneel vlak.

Laat u inspireren & informeren, bezoek de showroom

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

woonbeton betonlook grijs
Waar komt betonlook vandaan?

Jaren geleden zijn interieurontwerpers en architecten begonnen om kunststofvloeren (eerst epoxy en later PU gietvloeren) een betonachtige uitstraling te geven. Dit wordt nog steeds gedaan door twee kleuren, voornamelijk grijsachtige en/of wittige kleurtinten, door elkaar te mengen. Hierdoor ontstaat er een kleurenspel in de PU gietvloer. Deze prachtige tekeningen en kleuringen in de naadloze gietvloer wordt een betonlook gietvloer genoemd.

Momenteel ligt de focus steeds meer op een betonlookvloer met look-en-feel van beton en cementachtige materialen waarbij de natuurlijke uitstraling van de vloer meer wordt benadrukt. Deze type betonlook vloeren worden vaak ook woonbeton vloeren genoemd doordat deze meer lijken op de massieve betonvloer. Voorbeelden hiervan zijn de microbeton vloeren, de Lavasteen gietvloer en de Bio Cement gietvloer.

Wat is de prijs van een betonlook vloer?

De prijs van een naadloze betonlook vloerafwerking is afhankelijk van een aantal factoren.

Bij het berekenen van de prijs van de woonbeton of gietvloer moeten we rekening houden met een aantal aspecten onder andere het aantal vierkante meters, de ondergrond, de afstand naar het project en het gebruikte materiaal (type woonbeton of gietvloer en hoeveelheid). Wij hebben verschillende soorten betonlook vloerafwerkingen zoals o.a. de populaire Lavasteen gietvloer en Bio Cement gietvloer, Venetiaans en Design Woonbeton maar natuurlijk ook de traditioneel Epoxy en PU gietvloer.

Type vloerafwerking

Materiaal inkoop, verbruik en opbouw vloersysteem verschilt per type vloerafwerking. De totale inkoop per vloersysteem per vierkante meter is dus voor elk type woonbeton of gietvloer (materiaal) anders en bepalend voor de uiteindelijke m² prijs.

De grote van de betonlook-vloer

Een belangrijke kostenpost in de realisatie van een betonlook vloer zit in de voorbereiding, arbeids- en transportkosten. De realisatie van een groot oppervlak is in verhouding sneller gebeurd ten opzichte van een klein vloeroppervlakte. In de praktijk betekent dit dat wij voor een lagere vierkante meter prijs een groter vloeroppervlakte kunnen realiseren en een klein vloeroppervlakte dus relatief gezien duur is.

Woonplaats

Betonlook vloeren zijn ambachtelijke en arbeidsintensieve vloerafwerkingen. Gemiddeld genomen zijn wij vier tot vijf dagen bezig met de realisatie van een betonlook vloer. De afstand en reistijd naar het project hebben hierdoor invloed op de transportkosten.

Type ondergrond

Het type ondervloer is bepalend voor de voorbereidingskosten. De ondergrond moet namelijk eerst goed worden voorbereid voordat de woonbeton of gietvloer gelegd kan worden.

BTW Tarief

Voor woonhuizen ouder dan 2 jaar geldt voor de meeste woonbeton en gietvloeren een verlaagd BTW tarief van 9%. Voor nieuwbouw en zakelijke projecten is helaas een BTW tarief van 21% verschuldigd.

Prijs betonlook vloer

Benieuwd naar de exacte prijs voor uw betonlook woonbeton of gietvloer? U kunt geheel gratis een of meerdere offertes aanvragen voor de gewenste woonbeton of gietvloer. Heeft u liever eerst persoonlijk advies over uw nieuwe gietvloer? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op 0499-476199.

Categorie betonlook vloeren

Vrijblijvende offerte

Woonbeton & Gietvloeren