Home » Een gietvloer kopen, waar moet je op letten?

Een gietvloer kopen, waar moet je op letten?

Gietvloer of woonbeton vloer kopen

Written by Willeke Berkers

14 december 2023

Helemaal gelukkig met de aankoop van je nieuwe huis? Nu komt het leuke gedeelte, het daadwerkelijk inrichten van je huis. Begin hierbij met de basis: de vloeren.
Het creëren van een samenhangend interieur met de juiste gietvloer keuze is essentieel voor het ontwerpen van een harmonieuze en aantrekkelijke ruimte.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gietvloer?

 Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe gietvloer of woonbetonvloer. Hier zijn enkele overwegingen die je kunt maken bij het kiezen en de aanschaf van een nieuwe gietvloer.

Let op: Esthetiek – Uitstraling

Overweeg de algehele uitstraling en stijl die je wilt bereiken met je nieuwe vloer. Denk hierbij aan kleur, textuur, materiaal en afwerking van de gietvloer. Kies dus een woonbeton of gietvloer die goed past bij het interieur van de ruimte en bij jouw persoonlijke smaak en wensen. Zoek je een natuurlijke uitstraling voor de vloer? Dan zijn bijvoorbeeld de Lavasteen gietvloer, Bio Cement gietvloer, Minimal Sand gietvloer, het Venetiaans Woonbeton en het Design Woonbeton uitstekende keuzes. Of zoek je juist een strakke en rustige uitstraling voor de gietvloer? Ga dan voor de PU gietvloer. Bij Berkers Vloeren heeft u keuze uit veel verschillende mogelijkheden voor de uitvoering van uw gietvloer of woonbeton vloer.    

Let op: Soort gietvloer

Er zijn veel verschillende soorten gietvloer verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken zoals uitstraling en duurzaamheid. Er zijn grofweg 3 verschillende soorten materialen te onderscheiden namelijk, de Epoxy Gietvloer, Cementgebonden gietvloer en Polyurethaan gietvloer. Kies een materiaal dat past bij jouw levensstijl, smaak en de functie van de ruimte waarin de vloer komt te liggen.

Let op: Locatie

Denk na over de locatie waar de nieuwe gietvloer zal worden gegoten. Wordt de vloer intensief gebruikt zoals in de hal of de keuken? Moet de vloer bestand zijn tegen vocht zoals in de badkamer? Zorg ervoor dat je een vloer kiest die geschikt is voor de beoogde locatie in huis. Ook de situatie zoals de ondergrond dient geschikt te zijn voor de plaats waar je een gietvloer wenst.

gietvloer kopen badkamer, waar moet je op letten
Gietvloer kopen, waar moet je op letten bij toepassing in een badkamer?

Let op: Duurzaamheid

Het is belangrijk om de duurzaamheid van de gietvloer te overwegen, vooral als je huisdieren hebt of er kinderen in huis zijn. Sommige vloermaterialen zijn harder en daardoor minder gevoelig voor beschadigingen zoals de Lavasteen gietvloer of Minimal Sand gietvloer.

Let op: Kosten

De kosten per type gietvloer kan enorm variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. De prijs per m² gietvloer wordt mede bepaalt door het type materiaal, vloeroppervlakte, kwaliteit, installatiemethode, ondergrond, locatie en arbeid.

Kleur gietvloer

Rekening houdend met de bovenstaande punten en je een duidelijk idee hebt van het type gietvloer dat je graag wilt hebben, kun je aan de slag gaan met de kleur van de gietvloer. De meeste gietvloeren zijn in een breed scala kleurmogelijkheden verkrijgbaar. Overweeg hierbij welke kleur het beste past bij je interieurwensen en welke afwerking (mat of zijde glans of glanzend) je wenst.

Interieurstijl

Voor het kiezen van de juiste kleur voor de gietvloer helpt het vaak om eerst te starten met het maken van een moodboard om inspiratie te verzamelen. Dit kan zowel offline (tijdschriften, kleurstalen, behang etc) als online (bijvoorbeeld via platforms zoals Pinterest of op onze foto galerij waarin veel foto’s te zien zijn van verschillende soorten interieurs met gietvloeren). Denk ook na over welke interieurstijl je wilt volgen, of het nu modern, industrieel, landelijk, Scandinavisch, een mix of andere stijl is. De keuze zal dus de basis vormen voor je interieur ontwerp. Kies daarbij een kleurenpalet dat past bij de gekozen stijl en je persoonlijke voorkeuren. Wij adviseren u graag in de kleur voor de gietvloer zodat alles goed bij elkaar past en de gewenste sfeer in de ruimte creëert.

woonbeton gietvloer keuken

Kleuradvies

Voor het uitkiezen van de juiste kleur voor uw gietvloer plannen wij altijd een aparte afspraak in de showroom in voor kleuradvies. Het creëren van een samenhangend interieur is een proces dat planning en aandacht voor detail vereist. Het is bij ons dan ook mogelijk om een selectie van de gekozen, grote kleurstalen uit de showroom enkele dagen te lenen zodat u thuis de kleuren nog eens rustig kunt bekijken. Neem de tijd om te experimenteren en te visualiseren voordat je een definitieve beslissing neemt.

Verschillende soorten gietvloeren

In de showroom van Berkers Vloeren treft u veel verschillende gietvloeren en legio kleurmogelijkheden. Wij helpen u graag bij het selecteren van de juiste gietvloer op basis van jouw specifieke behoeften, de eigenschappen van de ruimte en het beoogde gebruik.

Een greep uit onze woonbeton en gietvloeren:
 • PU Gietvloer
  Een PU gietvloer is gemaakt van polyurethaan, oftewel PU. De PU gietvloer is een strakke, design kunststof vloerafwerking
 • Minimal Sand Gietvloer
  De Minimal SAND gietvloer is een harde, naadloze vloerafwerking met een rustige uitstraling en natuurlijke look-en-feel. Deze authentieke uitstraling wordt gecreëerd doordat er in de gietlaag een natuurlijk mineraalzand en kwarts zit verwerkt.
 • Bio Cement gietvloer
  Waar vroeger de mate van slijtvastheid of uitstraling in het beding kwam in geval een ecologische verantwoorde vloerafwerking slaagt de Bio Cement gietvloer met vlag en wimpel op beide aspecten. Het is een gietvloer met een natuurlijke en serene uitstraling en ijzersterke eigenschappen.
 • Lavasteen gietvloer
  De Lavasteen gietvloer is een sterke, rustig levendige woonbeton gietvloer met een steenachtige en natuurlijke uitstraling. De woonbeton gietvloer kent licht reliëf waardoor een natuurlijke antislip ontstaat en de kleurnuances en type materiaal zorgt ervoor dat de woonbeton gietvloer minder besmettelijk is.
 • Venetiaans Woonbeton
  Venetiaans woonbeton is een uniek cement-microbeton gebonden vloersysteem met prachtige natuurlijke kleurschakeringen in de vloer. De natuurlijke kleurschakeringen worden bepaald door de samenstelling van het materiaal, in combinatie met omgevingsfactoren zoals luchtvochtigheid en temperatuur tijdens de realisatie, hetgeen een uniek en natuurlijk wolkig resultaat oplevert.
 • Design Woonbeton
  Design Woonbeton is een woonbeton vloer met een natuurlijke uitstraling doordat de vloer is gemaakt van een fijngrof microbeton, cement en minerale grondstoffen. Een micro-beton of micro-cement vloer wordt gestucadoord aangebracht waarvan de slagen in het werk te zien zijn.
 • Pure Base
  De Pure Base vloer is puur van kleur en heeft slechts geringe kleurnuances waardoor de vloer een rustige uitstraling heeft maar toch een levendig effect creëert door de lichte structuren en oneffenheden in de vloer. In vergelijking met de PU gietvloer heeft de Pure Base vloer een wat authentieke, natuurlijke robuuste look.

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak voor een bezoek in de showroom, telefoonnummer 0499-476199. Beleef en ervaar zelf de verschillende gietvloeren.

woonbeton gietvloer woonhuis

Benieuwd naar de kosten van een woonbeton en/of gietvloer

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

Lees ook andere berichten…

Gietvloer in zandkleur beige
Gietvloer in zandkleur beige

Waarom zijn gietvloeren en woonbeton vloeren in een zandkleur zo populair? Het voordeel van een gietvloer in zandkleur...