Home » Ontdek Wereld Interieurtrends en Gietvloeren

Ontdek Wereld Interieurtrends en Gietvloeren

Gietvloer of woonbeton vloer kopen

Written by Willeke Berkers

27 maart 2024

Samen de Wereld Verkennen: Ontdek 5 Interieurtrends en Gietvloeren voor een Perfecte Match

Vandaag nodig ik je uit om samen een wereldreis te maken door gietvloeren en interieurtrends van verschillende continenten. We gaan niet alleen praten over wat deze stijlen uniek maakt, maar ook over de perfecte woonbeton en gietvloeren die naadloos aansluiten bij deze wereldse trends. Stel je voor hoe een exotische interieurstijl de sfeer in jouw woonkamer kan veranderen, met een prachtige combinatie van een nieuwe vloerafwerking of verfkleur op de muren, een eigentijdse eetkamertafel en een hoekbank.

Scandinavisch Minimalisme

Scandinavische badkamer met woonbeton gietvloer

In het hoge noorden omarmen ze het Scandinavisch minimalisme met open armen.

Strakke lijnen, neutrale kleuren en een gevoel van ruimte definiëren deze trend.
Natuurlijke materialen zoals hout, steen en baksteen zorgen voor textuur in ruimtes met een Scandinavische invloed.
Een onderscheidend is het gebruik van licht hout, zoals berken en grenen. Deze houtsoorten worden vaak gebruikt voor meubels en accessoires.
Ze voegen een warme, natuurlijke uitstraling toe aan de ruimte en zorgen voor een tijdloze en gezellige sfeer.
Wil je dit ook in jouw huis brengen?
Overweeg dan een Pure Base vloer of Minimal Sand gietvloer. De Minimal Sand gietvloer is exceptioneel mooi in de beige zanderige kleuruitvoering, perfect in een Scandinavisch interieur. Ze laten het licht dansen en geven een luchtig gevoel aan de ruimte.

Marokkaanse Warmte

Reis met me mee naar Marokko, waar de souks bruisen van kleur en leven.
Marokkaanse interieurs beroemd zijn om hun tegels en patronen.
Laat deze stijl tot leven komen met in levendige mozaïeken, kleurrijke kussens, vloerkleden en natuurlijke gietvloeren zoals de Bio Cement gietvloer.
Kies voor rijke kleuren zoals kobaltblauw, turkoois en warm oranje om die betoverende, exotische sfeer te creëren.

Gietvloer met interieur van Marokaanse invloeden

Japans Zen-Design

Betonstuc muren en woonbeton gietvloer in Japans Zen Design Interieur

In Japan is eenvoud een kunstvorm. Zen-design omarmt natuurlijke materialen en een kalmerend kleurenpalet – haal dus geen schreeuwerige meubels of accessoires in huis maar ga voor een gezellige minimalistische aanpak.  Met strakke lijnen, geometrische vormen en neutrale kleuren kom je al een heel eind.

Wil je een vloer die de rust van de natuur weerspiegelt?
Kies dan voor een lichte Lavasteen gietvloer of Minimal Sand gietvloer.

Het resultaat? Een oase van rust in je eigen huis.

Bohemian Chic uit India

Welkom in India, waar bohemian chic tot kunst is verheven.
Denk aan levendige kleuren, rijke texturen en eclectische patronen. Voor de vloer zijn warme tinten zoals in beige zand kleur en aardetinten een goede keuze.
Voeg daar kleurrijke tapijten aan toe en je hebt een ruimte vol karakter en levendigheid.

Bio Cement gietvloer
Industrieel New Yorks interieur woonbeton

Industriële Grootsheid uit New York

Last but not least, laten we naar New York gaan, waar de industriële stijl een statement maakt. Een industrieel interieur is robuust en ruimtelijk met een vintage tintje. Het heeft een rauwe look waarbij bakstenen, beton, steigerbuizen en metaal vaak nog zichtbaar zijn Venetiaans Woonbeton of Design Beton passen perfect bij de ruwe elegantie van deze trend. Voeg wat metalen accenten toe en je hebt een modern, stoer interieur dat de sfeer van een loft in Brooklyn ademt.

 

Woonbeton industrieel vintage interieur
woonbeton gietvloer keuken
Ontdekkingsreis in eigen huis

Dus, welke stijl heeft jouw hart gestolen?

En welke vloer zie je wel zitten voor jouw nieuwe interieur avontuur?

Laat ons samen de wereld verkennen en jouw huis transformeren in een uniek meesterwerk van internationale inspiratie.

Op naar een stijlvolle ontdekkingsreis in jouw eigen huis! 

 

Een greep uit onze woonbeton en gietvloeren:
 • PU Gietvloer
  Een PU gietvloer is gemaakt van polyurethaan, oftewel PU. De PU gietvloer is een strakke, design kunststof vloerafwerking
 • Minimal Sand Gietvloer
  De Minimal SAND gietvloer is een harde, naadloze vloerafwerking met een rustige uitstraling en natuurlijke look-en-feel. Deze authentieke uitstraling wordt gecreëerd doordat er in de gietlaag een natuurlijk mineraalzand en kwarts zit verwerkt.
 • Bio Cement gietvloer
  Waar vroeger de mate van slijtvastheid of uitstraling in het beding kwam in geval een ecologische verantwoorde vloerafwerking slaagt de Bio Cement gietvloer met vlag en wimpel op beide aspecten. Het is een gietvloer met een natuurlijke en serene uitstraling en ijzersterke eigenschappen.
 • Lavasteen gietvloer
  De Lavasteen gietvloer is een sterke, rustig levendige woonbeton gietvloer met een steenachtige en natuurlijke uitstraling. De woonbeton gietvloer kent licht reliëf waardoor een natuurlijke antislip ontstaat en de kleurnuances en type materiaal zorgt ervoor dat de woonbeton gietvloer minder besmettelijk is.
 • Venetiaans Woonbeton
  Venetiaans woonbeton is een uniek cement-microbeton gebonden vloersysteem met prachtige natuurlijke kleurschakeringen in de vloer. De natuurlijke kleurschakeringen worden bepaald door de samenstelling van het materiaal, in combinatie met omgevingsfactoren zoals luchtvochtigheid en temperatuur tijdens de realisatie, hetgeen een uniek en natuurlijk wolkig resultaat oplevert.
 • Design Woonbeton
  Design Woonbeton is een woonbeton vloer met een natuurlijke uitstraling doordat de vloer is gemaakt van een fijngrof microbeton, cement en minerale grondstoffen. Een micro-beton of micro-cement vloer wordt gestucadoord aangebracht waarvan de slagen in het werk te zien zijn.
 • Pure Base
  De Pure Base vloer is puur van kleur en heeft slechts geringe kleurnuances waardoor de vloer een rustige uitstraling heeft maar toch een levendig effect creëert door de lichte structuren en oneffenheden in de vloer. In vergelijking met de PU gietvloer heeft de Pure Base vloer een wat authentieke, natuurlijke robuuste look.
Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak voor een bezoek in de showroom, telefoonnummer 0499-476199. Beleef en ervaar zelf de verschillende gietvloeren.

Benieuwd naar de kosten van een woonbeton en/of gietvloer

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

Lees ook andere berichten…

Gietvloer in zandkleur beige
Gietvloer in zandkleur beige

Waarom zijn gietvloeren en woonbeton vloeren in een zandkleur zo populair? Het voordeel van een gietvloer in zandkleur...