Home » Gietvloeren

Gietvloeren

 

De gegoten vloer

Zoals het woord al zegt worden  gietvloeren gegoten aangebracht. Het zijn naadloze vloerafwerkingen die een strakke naadloze uitstraling bieden. Ze worden gemaakt door een vloeibaar materiaal zoals epoxyhars, polyurethaan of cementgebonden materiaal op de ondervloer te gieten en glad te strijken. Deze vloeren hebben een uniform uiterlijk zonder voegen of naden, waardoor ze een eigentijdse uitstraling geven aan de ruimte. De ruimte lijkt optisch groter doordat de gietvloer naadloos is. U kunt meerdere ruimtes verbinden met dezelfde vloer en vloeien naadloos in elkaar over als de realisatie in 1 fase plaats vindt. 

 

Categorie gietvloeren

Verschillende type gietvloeren

Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren waarbij het toegepaste materiaal veelal het type van de gietvloer bepaald. De meest bekende gietvloeren zijn de strakke kunststof gietvloeren van epoxy en PU. Deze gietvloeren zijn in vrijwel elke RAL of NCS kleur leverbaar, de zogenaamde gietvloer Uni. Door twee kleuren door elkaar te mengen ontstaat er een prachtig gladde en levendige vloer. Een kunststof gietvloer gemaakt in twee kleuren wordt ook wel een gietvloer DUO, betonlook gietvloer of marmerlook vloer genoemd. In de kunststof gietvloeren kunnen ook toeslagmaterialen verwerkt worden zoals decoratievlokken waardoor de vloer een geheel andere uitstraling krijgt.

Een minder bekende gietvloer is bijvoorbeeld de cementgebonden gietvloer waarbij de nadruk ligt op een natuurlijke en minimalistische look. Zoals de naam het al aangeeft wordt de vloer gemaakt cementgebonden minerale substantie. Deze gietvloer heeft een meer robuuste uitstraling dan de kunststof gietvloer. De nieuwste ontwikkeling ligt op het gebied van woonbeton gietvloeren gemaakt met natuurlijke vulstoffen met een steenachtig karakter. De Lavasteen gietvloer en de Bio Cement gietvloer zijn voorbeelden van deze natuurlijke look-en-feel vloerafwerkingen welke gegoten en gespaand in verschillende lagen wordt aangebracht.

Gietvloeren

Lavasteen gietvloer PREMIUM

Lavasteen gietvloer PREMIUM

Een krachtige woonbeton vloer met een steenachtige en natuurlijke uitstraling. De Lavasteen gietvloer PREMIUM kent licht reliëf waardoor een natuurlijke antislip ontstaat en door de kleurnuances en type materiaal is de woonbeton vloer minder besmettelijk. Verkrijgbaar in een breed scala kleuren van zand tot grijs.
• Rustig levendige woonbeton  gietvloer
• Stijlvolle, tijdloze design gietvloer

LIVING QUARTZ STONE 2

Living Quartz Stone

Stoer en eigentijds, warm en verfijnd tegelijk is de Quartz Stone Gietvloer. De overvloeiende kleurnuances met de zichtbare speciaal geselecteerde Quartz maakt deze vloer uniek. De marmerlook uitvoerig van de Living Quartz Stone Gietvloer is exceptioneel bijzonder.
• Stoer door de verwerking van speciaal geselecteerde Quartz
• Unieke levendige vloer met verschillende kleurnuances

PU gietvloer duo

PU gietvloer DUO

Een PU (polyurethaan) gietvloer DUO is opgebouwd uit twee kleuren welke door elkaar worden gemengd waardoor er op de vloer een prachtige, gladde levendige vloer ontstaat.
• Samenspel van twee kleuren door elkaar gemengd
• Strakke, gladde levendige basis.

PU gietvloer duo

Bio Cement Gietvloer

Sterke, ecologisch verantwoorde gietvloer en niet minder belangrijk met een bijzonder mooie natuurlijke uitstraling. Eindelijk een gietvloer waarbij er geen afweging gemaakt hoeft te worden tussen uitstraling en kwaliteit! In veel verschillende kleuren verkrijgbaar zowel in de rustig levendige RAW uitvoering of de rustige Classic.
• Sterke, waterdichte en UV stabiele gietvloer
• Watergedragen, vrij van emissies en gebruik gemaakt van 100% natuurlijke vulmiddelen.

categorie 3

Gietvloer NATURE Special

Een unieke gietvloer is de kunststof gietvloer NATURE welke zijn naam dankt aan de toepassing van speciale bio-polymeren en de tropische plan ‘Ricinus Communis’. Na het aanbrengen van de gietvloer NATURE ontstaat er een natuurlijk en uniek betonlook variatie patroon op de vloer.
• Natuurlijk en uniek betonlook variatie patroon
• Special, slechts in 3 kleuren verkrijgbaar

PU gietvloer 1

PU gietvloer UNI

Een PU (polyurethaan) gietvloer Uni is een zelf nivellerende, enigszins taaie gietvloer in één kleur. De naadloze gietvloer is glad, heeft geen patronen, effecten of structuren aan het vloeroppervlakte en kan vrijwel in elke RAL en NCS kleur worden gerealiseerd.
• Rustige gladde, strakke basis en egaal van kleur
• Vrijwel in elke kleur realiseerbaar

categorie 4

Quartz Stone Base

De Quartz Stone Base is uitgevoerd in één RAL of NCS kleur meer krijgt een bijzonder speels effect door de onregelmatige zichtbare Quartz welke verwerkt is in de gietvloer. Voor iemand die net iets anders wil maar toch een relatief rustige kleurbasis wenst.
• Egale uni kleur met onregelmatige verwerking van speciaal geselecteerde Quartz
• Kunstof vloerafwerking met een unieke uitstraling en enige oneffenheden in het gladde vloeroppervlakte.

categorie 2

Epoxy gietvloer

De Epoxy gietvloer of ook wel EP vloer genoemd is ontwikkeld voor de industrie en wordt voornamelijk bedrijfsmatig toegepast vanwege mechanische belastbaarheid. In de particulieren sector wordt de Epoxy gietvloer toegepast in garages en bergingen.
• Industriële vloer
• Hoge chemische en mechanische belastbaarheid

PU gietvloer duo

Transparante matte coating

Afwerking ten behoeve van een nieuwe gevlinderde cementdekvloer of gepleisterde cementdekvloer. De coating zorgt dat de cementdekvloer goed schoon te houden is, stofvrij en vuilresitent. Zeer robuuste en industriële uitstraling.
• Realisatie alleen mogelijk in combinatie met een nieuwe cementdekvloer
• Robuuste vloerafwerking en industriële uitstraling

Gietvloer 3

Wat is een betonlook of marmerlook gietvloer?

In de praktijk wordt meestal over een betonlook gietvloer of marmerlook gietvloer gesproken als men twee kleuren door elkaar mengt. De gekozen kleuren bepalen meestal of men spreekt van een betonlook of marmerlook gietvloer. In de grijstinten betreft het uiteraard een betonlook vloerafwerking. Als de vloerafwerking in zand- en cremé/wittige tinten wordt gemaakt spreekt men van een marmerlook. Echter wordt tegenwoordig ook over een marmerlook gesproken als men zwart- en wittige of bruin tinten toepast. Een zeer bijzonder marmerlook vloer is onze unieke Living Quartz Stone gietvloer. In de Living Quartz Stone gietvloer wordt speciaal geselecteerd quartz verwerkt waardoor de vloer een sterk natuurlijk karakter krijgt maar dan ook nog prachtig naadloos is gelegd. Geen voegen zoals bij een marmerenvloer, hygiënisch en makkelijk in onderhoud.

Laat u inspireren & informeren, bezoek de showroom

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

Soort materiaal

Het soort gietvloer wordt bepaalt door het exacte materiaal waarvan de gietvloer is gemaakt. We kunnen onderscheid maken tussen meerdere soorten namelijk; epoxy, polyurethaan en cementgebonden.

Epoxy gietvloer

Een Epoxy gietvloer wordt gemaakt van een kunststof, wat in principe een duurzaam restproduct is van aardolie en bindmiddelen. De epoxy gietvloer wordt gegoten aangebracht nadat de ondergrond is behandeld. De epoxy gietvloer is ontwikkeld voor de industrie vanwege de hoge mechanische en chemische belastbaarheid van de vloer. In de particulieren sector realiseren wij epoxy gietvloeren in garages en bergingen. Vanwege het naadloze karakter van deze vloeren zijn ze makkelijk schoon te houden.

Polyurethaan gietvloer

Een PU gietvloer wordt gemaakt van een polyurethaan en kenmerkt zich door het hard-elastisch materiaal. Dit in tegenstelling tot de Epoxy gietvloer welke zich kenmerkt door het harde materiaal. De PU gietvloer leent zich bij uitstek voor de particulieren sector, zowel esthetisch als comfort. Het prachtige aan PU gietvloeren is dat ze verkrijgbaar zijn in talloze kleuren en uitvoeringsmogelijkheden.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer wordt gemaakt van cement, mineralen, pigment, water en andere mogelijke additieven. De cementgebonden gietvloer heeft een levendige uitstraling met oneffenheden. De vloer wordt veelal afgewerkt met een waslaag of oplosmiddelvrije transparante matte PU coating.