Home » Betonlook vloeren » Epoxy Gietvloer

Epoxy gietvloer

Industriële toepassing

De Epoxy gietvloer of ook wel EP vloer genoemd is ontwikkeld voor de industrie en wordt tegenwoordig voornamelijk bedrijfsmatig toegepast vanwege onder andere de mechanische belastbaarheid, slijtvastheid en hygiëne. In de particulieren sector past Berkers Vloeren de Epoxy gietvloer toe in garages en bergingen.

Epoxy gietvloer versus PU gietvloer

Epoxy is een hard materiaal in tegenstelling tot polyurethaan gietvloer welke hard-elastisch is. Een Epoxy gietvloer is door zijn hardheid echter minder flexibel, waardoor er eerder scheuren in de vloer kunnen ontstaan. De epoxy gietvloer is ontwikkeld voor de industrie met een hoge mechanische en chemische belastbaarheid, slijtvastheid en industriële uitstraling. De PU gietvloer daarentegen voelt zacht en comfortabel aan en heeft een hogere esthetisch waarde waardoor deze vloer bij uitstek geschikt is voor woningen.

Offerte

Vraag vrijblijvend aan

Showroom

Zien, voelen, vergelijken

Inspiratie

Bekijk onze fotogalerij

Kwaliteit

Ambachtelijk vakwerk

Kleuradvies

Kleuren combinaties

Contact

Heb je vragen?

Betonlook PU Gietvloer

Opbouw en realisatie Epoxy gietvloer

Afhankelijk van de ondergrond zal deze nog moeten worden voor behandeld. De Epoxy gietvloer wordt gegoten aangebracht op een vormvaste, blijvend droge dragende vloer. De vloeren bestaan doorgaans uit drie lagen, namelijk het aanbrengen van een primer- of schraplaag, gietlaag en finish topcoat. De vloerdikte varieert bij een Epoxy gietvloer tussen de 1 en 3 mm dikte.

Epoxy gietvloer versus Epoxy coating

Het verschil tussen een epoxy vloercoating en gietvloer is te maken vanuit de laagdikte waarbij de vloercoating een maximale laagdikte heeft tot 1 mm. Een epoxy vloercoating is opgebouwd uit een of meerde coatinglagen. Bij een vloercoating zullen oneffenheden in de ondergrond zichtbaar blijven. Bij gietvloeren kan dat meestal worden ondervangen door de grotere laagdikte en het zelf nivellerend vermogen. Uiteraard speelt de ondergrond een belangrijke rol hierbij.

Een epoxy gietvloer is duurder dan een vloercoating aangezien er meer materiaal en arbeid benodigd is bij een gietvloer.

Benieuwd naar de kosten van een woonbeton en/of gietvloer

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

Onderhoud epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer kunt u het beste onderhouden met een zachte bezem of stofzuiger met parketborstel en dweilen met een neutrale reiniger (niet zeep- of polymeerhoudend, neutrale PH waarde en laagschuimend) of speciale gietvloerreiniger bijvoorbeeld van Dr. Schutz. Reguliere schoonmaakmiddelen zoals allesreinigers en chloorhoudende producten kunt u beter vermijden.

Zorg voor regelmatig onderhoud en dat er geen zand op uw epoxy gietvloer blijft liggen want dit kan krassen veroorzaken.

Voor grotere vloeroppervlaktes is een boenmachine met witte pads een goede oplossing. Bij oplevering van uw Epoxy gietvloer ontvangt u van ons altijd een uitgebreid onderhoudsadvies en onderaan in de footer kunt u dit ook terug vinden.

Epoxy gietvloer kleuren

Epoxy gietvloeren kunnen in vrijwel elke NCS-kleur als RAL kleur worden gerealiseerd. Naast een uni kleur kan de epoxy gietvloer ook worden ingestrooid met vlokken, er kan een antislip in toplaag worden verwerkt of met diverse kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Onderstaand treft u een aantal RAL-kleuren aan in grijstinten maar uiteraard kunt u ook een keuze maken uit de NCS-kleurenwaaier.