Home » Betonlook vloeren » Industriële betonnen vloer

Industriële betonnen vloer, stoer leefbeton

 

Alternatief voor de gepleisterde cementdekvloer

De industriële betonnen vloer is een stoere leefbeton vloer met een natuurlijke look, welke in het leven is geroepen als alternatief voor de gepleisterde cementdekvloer.

Robuust met gewaagd karakter!

Bij de gepleisterde cementdekvloer geldt de complexiteit van lange droging en groot risico op o.a. bevuiling. Bij de industriële betonnenvloer is hier nauwelijks sprake van. De industriële betonnenvloer heeft ook veel vergelijkbare kenmerken als de gepleisterde cementdekvloer namelijk; spaanslagen, risico op scheurwerking, robuuste en natuurlijke uitstraling (afhankelijk van de gekozen kleur). Bij de industriële betonnenvloer kan er gewerkt worden op de bestaande cementdekvloer omdat er niet nat-op-nat gewerkt hoeft te worden zoals bij de gepleisterde cementdekvloer wel van toepassing is.

Design woonbeton 221 Tele Grey 2
Design woonbeton 221 Tele Grey 2

Ondergrond Industriële betonnenvloer

De industriële betonnenvloer is vloervolgend en kan alleen toegepast worden op een cementgebonden ondergrond zoals een cementdekvloer. De ondergrond dient daarom vormvast, vlak, schoon, blijvend droog, vet- en vuilvrij te zijn. Indien de ondergrond enige bevuiling kent zal dit in kleur- en structuurverschillen gaan aftekenen in de eindafwerking.

Kortom, de industriële betonnenvloer is een levendige en stoere leefbeton vloer met zichtbare spaanslagen, een robuust en geleefd uiterlijk!

Benieuwd naar de kosten van een woonbeton en/of gietvloer

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

Schoonmaak en onderhoud

De industriële betonnen vloer is een naadloze vloerafwerking waardoor deze hygiënisch en onderhoudsarm is, maar helaas is geen enkele vloer onderhoudsvrij. Regelmatig stofzuigen met zachte borstel (bijvoorbeeld een parketborstel) is belangrijk. Zand kan krassen veroorzaken op de aangebrachte coating van de industriële betonnen vloer dus een goede droogloopzone bij binnenkomst is belangrijk. Wij adviseren u te dweilen met een microvezel dweil en lauw warm water en mocht u een schoonmaakmiddel willen gebruiken adviseren wij u de ‘PU reiniger’ van Dr. Schutz. Goed naspoelen met schoon water. Voor een grondige schoonmaak kunt u ook de ‘Basis Reiniger R’ van Dr. Schutz gebruiken. Alleen als de betonnenvloer goed is schoongemaakt kunt u ervoor kiezen om een extra beschermlaag toepassen met de ‘Super mat’ van Dr. Schutz. Door het gebruik van geschikte schoonmaakmiddelen verlengt u de levensduur van de vloer. Uitgebreide informatie over onderhoud- en schoonmaak treft u in de footer onderaan deze pagina.

Nog een aantal algemene tips:
• Plaats goede droogloopmatten bij de voor- en achterdeur.
• Gebruik geen schuursponsjes, ruwere schoonmaakpads of harde borstels op de vloer
• Zorg voor goede bescherming onder schuivend meubilair, zoals kasten, stoelen, tafels. . Praktische vloerbeschermers zijn bijvoorbeeld van Scratch no more. U ontvangt direct 5% korting tijdens het bestelproces op de dealerwebsite berkersvloeren.scratchnomore.nl (let op: geen www voor de link typen).
• Advies is om vlekken van koffie, thee, olie en rode wijn direct te verwijderen. Doorgaans duurt het circa 8 uur voordat er een vlek ontstaat, maar voorkomen is beter dan genezen.

Industriële betonnen vloer kleuren

De Industriële betonnen vloer biedt ook tal van kleurmogelijkheden, hieronder een aantal kleurvoorbeelden. In onze showroom kunt u enkele voorbeelden van de industriële betonnen vloer bekijken welke gemaakt zijn op een cementdekvloer.

 

Categorie betonlook vloeren

Kleuradvies

Inspiratie & advisering

Categorie betonlook vloeren

Vrijblijvende offerte

Woonbeton & Gietvloeren

Categorie betonlook vloeren

Gratis adviesgesprek

Zien, voelen & vergelijken