Home » Woonbeton

Woonbeton

Wat is een woonbeton vloer?

Een woonbeton vloer is een specifiek type vloerafwerking met een unieke uitstraling die doet denken aan echt beton. Zoals het woord ‘woonbeton’ al zegt is het een betonvloer om op te leven. U zult daarom de term ‘leefbeton’ ook soms horen als synoniem van de woonbeton vloer. Het begin van het woonbeton ligt bij de industriële betonvloeren, een massieve betonvloer. Voor een massieve betonvloer heb je hoogte nodig. De laatste jaren is de focus meer gelegd op industriële en/of minimalistische vloeren met een natuurlijke uitstraling en minimale opbouwhoogte. Zo is de trend gezet naar betonachtige vloeren als vloerafwerking. De woonbeton vloeren hebben een minimale opbouwhoogte en heeft een minder strak vloeroppervlakte dan bijvoorbeeld de betonlook PU gietvloer. Bent u op zoek naar een naadloze vloerafwerking met een natuurlijke uitstraling? Dan is een woonbeton vloer de juiste keuze voor u!

Uitstraling van woonbeton

Woonbeton heeft een natuurlijk karakter, waarbij met cement en/of beton en natuurlijke toeslagmaterialen wordt gewerkt. De uitstraling van het woonbeton kan per type verschillen door de onderscheidende structuren, materialen, oneffenheden en kleurnuances. Kortom het type woonbeton vloer zal de uitstraling en het esthetische gevoel bepalen. De woonbeton vloer is een echte “leef” vloer geworden en past daarom uitstekend in het hedendaagse interieur.

Categorie woonbeton

Woonbeton

BEWERKT Venetiaans woonbetonvloer Waalwijk

Bio Cement gietvloer RAW

De Bio Cement RAW gietvloer is een sterke, watergedragen, gespaande cementgebonden gietvloer. Een levendige gietvloer en ecologisch verantwoord.
• Ambachtelijke gemaakte woonbeton vloer met 100% natuurlijke vulmiddelen
• Sterke gietvloer, na volledige uitharding Shore D70/D80
• Stoer, watergedragen en vrij van emissies

BEWERKT Venetiaans woonbetonvloer Waalwijk

Venetiaans Woonbeton

Een uniek cement-microbeton gebonden vloersysteem met prachtige natuurlijke kleurschakeringen in de vloer. Het naadloze Venetiaans Woonbeton wordt geschuurd en gepolijst waardoor een glad oppervlakte met minuscule onregelmatigheden, hetgeen de natuurlijke look benadrukt.
• Ambachtelijke, gewolkte woonbeton vloer
• Natuurlijke vloer, in vele kleur verkrijgbaar

Pure base

Pure Base

De Pure Base vloer heeft een levendig effect door lichte structuren en oneffenheden in de vloer met geringe kleurnuances waardoor er een rustige basis wordt gecreëerd met stoer effect waardoor krasjes en vuiltjes minder snel opvallen.
• Stoere rustige basis, redelijk egaal qua kleur
• Levendig effect door lichte structuren en oneffenheden

Venetiaans STRUTTURA met kleed

Bio Cement gietvloer CLASSIC

De CLASSIC Bio cement gietvloer is een rustig licht gemêleerde naadloze vloerafwerking. De lichte kleurnuances en reliëf in de vloer met minuscule imperfecties zorgen voor een levendige uitstraling.
• Natuurlijk, rustig levendige vloerafwerking
• Watergedragen gietvloer
•  Vriendelijk voor het milieu

Venetiaans STRUTTURA met kleed

Venetiaans STRUTTURA

Een speciale uitvoering van het Venetiaans Woonbeton is de STRUTTURA-uitvoering. Door toepassing van een grovere micro-beton is het Venetiaans STRUTTURA stoer met reliëf in de vloer, een raw uitstraling en kleurnuances.
• De stoere, raw uitvoering van het Venetiaans Woonbeton
• Woonbeton vloer met reliëf en wolkig

categorie 3

Industriële betonnen vloer

De industriële betonnen vloer is een minimaal vloersysteem van 1 mm dik welke gepleisterd aangebracht wordt op de cementdekvloer. Een stoere leefbeton vloer met oneffenheden en werking.
• Woonbeton vloer met geleefd effect
• Robuuste uitstraling met oneffenheden in het werk

Design Woonbeton keuken silk grey

Design Woonbeton

De onvolmaaktheden van het uiterlijk van de Design Woonbeton bepalen het unieke en waardevolle karakter van de woonbeton vloer. Het Design Woonbeton heeft lichte kleurnuances in de vloer.
• Gepleisterde fijngrof microbeton vloer met natuurlijke look
• Lichte kleurnuances en strijken

categorie 3

Beton Ciré

Beton Ciré Orginale is een betonstuc welke van oorsprong afkomstig is uit Frankrijk. De letterlijke vertaling van Beton Ciré is gewreven beton. De betonstuc wordt in lagen aangebracht op de wand.
• Beton Ciré Orginale is een betonstuc, oorsprong afkomstig is uit Frankrijk.
• Gewreven beton, wandafwerking

Het uiterlijk van woonbeton

Het uiterlijk van een woonbeton vloer is afhankelijk van het soort woonbeton vloer. De woonbeton vloerafwerkingen kunnen in veel verschillende kleuren en structuren worden geleverd. Wat de juiste keuze voor u is zal afhankelijk zijn van een aantal factoren. Voor veel mensen hebben de natuurlijke kleurschakeringen van het woonbeton een grote aantrekkingskracht doordat de schakeringen bij de kunststof gietvloeren vaak kunstmatig overkomen.
Het Venetiaans woonbeton is een woonbeton vloer dat veel kleurschakeringen kent, welke ontstaan door externe factoren zoals luchtvochtigheid en droging. De Bio Cement gietvloer en de Lavasteen gietvloeren zijn rustig levendige vloeren gemaakt met natuurlijke vulstoffen. Door toepassing van de natuurlijke vulstoffen ontstaat er een steenachtige woonbeton vloerafwerking. De meeste woonbeton vloeren worden afgewerkt met een transparante matte coating maar er kan op verzoek ook een zijdeglans afwerking worden verkregen.

Ontdek de verschillende woonbeton vloerafwerkingen en maak een afspraak voor een bezoek in onze showroom.

Venetiaans Woonbeton keuken industrieel

Benieuwd naar de kosten van een woonbeton en/of gietvloer

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

Soorten woonbeton

In de praktijk kan er onderscheid worden gemaakt van woonbeton vloeren bestaande uit een massieve massa waarvoor opbouwhoogte benodigd is en ‘woonbeton vloeren welke als vloerafwerking worden aangebracht. Vloerafwerkingen als woonbeton zijn veelal slechts een paar mm dik en zorgen voor een uitstekende geleiding van de vloerverwarming.

Betonvloer 21

Massieve betonvloeren

Een massieve betonvloer is van oudsher een constructievloer of industriële vloer maar wordt tegenwoordig ook als woonvloer in gebruik genomen. Het beton wordt gestort en door een vlindermachine afgewerkt. Dit type kenmerkt zich dat er (krimp)scheuren kunnen ontstaan ten gevolge van materiaalkrimp tijdens de verharding en werking zeker in combinatie met vloerverwarming. De gevlinderde betonvloer zal als leef woonbeton moeten worden afgewerkt met een impregnatie of transparante matte coating. Indien er géén transparante topcoating wordt toegepast, zal er altijd sprake zijn van enige indringing van vloeistoffen en dus vervuiling.

Gepleisterde of gevlinderde cementdekvloer

De gepleisterde of gevlinderde cementdekvloer wordt soms ook toegepast als massieve woonbeton vloer. Het betreft niet gelijk een voor de hand liggende keuze om te kiezen voor een dergelijke woonbeton vloer. Dit is niet een voor de hand liggende keuze omdat de cementdekvloer onafgewerkt een poreuze vloer is. Een gevlinderde cementdekvloer heeft grove oppervlakte met open poriën, waarbij de gevlinderde betonvloer micro-poriën heeft. Bij een gepleisterde cementdekvloer wordt nat-in-nat een pleisterlaag aangebracht op de cementdekvloer waardoor er een gladder oppervlakte met dichtere poriën ontstaat. Kenmerkend voor deze cementdekvloeren is dat deze scheurwerking en craquelé kennen.

De cementdekvloer kan alleen afgewerkt worden met een transparante matte coating. De coating kan pas worden aangebracht nadat de cementdekvloer volledig droog is. Het dus noodzaak om gedurende de volledige droog periode, veelal circa 8 tot 10 weken, de dekvloer schoon te houden. Aanwezige bevuiling in de dekvloer zal zichtbaar blijven na de afwerking met de transparante matte coating. Berkers Vloeren verzorgt voor u het leveren en aanbrengen van de transparante matte coating.

Woonbeton vloerafwerkingen

Woonbeton vloerafwerkingen zijn de laatste jaren erg populair geworden om verschillende redenen. Een van deze redenen is dat woonbeton vloerafwerkingen te verkrijgen zijn in talloze kleuren, in tegenstelling tot de gepleisterde cementdekvloer of gevlinderde betonvloer. Daarnaast is het risico op scheurwerking in de woonbeton vloerafwerkingen vele male kleiner dan bij een massieve betonvloer. Een ander voordeel is dat de woonbeton vloerafwerkingen een minimale opbouwhoogte hebben waardoor deze uitstekend toepasbaar is met vloerverwarming en dat de vloerafwerking aangebracht kan worden verschillende vormvaste, droge ondergronden. Ideaal dus als u de oude tegelvloer of siergrindvloer niet wilt verwijderen of maar beperkte hoogte beschikbaar heeft.

De woonbeton vloerafwerkingen bestaan uit verschillende materialen van beton en/of cement, natuurlijke vulmiddelen en bindmiddelen. Het zijn vloerafwerkingen van slechts een paar mmm dik met een betonachtige en natuurlijke uitstraling.  Een woonbeton vloerafwerking wordt naadloos gelegd waardoor deze eenvoudig schoon te houden is.

Maak uw droominterieur werkelijkheid met woonbeton van Berkers Vloeren

Berkers Vloeren heeft een breed assortiment woonbeton vloerafwerkingen, elk met een unieke uitstraling. Voorbeelden van onze woonbeton vloeren zijn het Venetiaans woonbeton, Design Woonbeton, de industriële betonnenvloer, Bio Cement gietvloer en de Lavasteen gietvloer. Daarnaast verzorgen wij ook de transparante matte coating ten behoeve van de gevlinderde of gepleisterde cementdekvloer. Laat u verrassen in onze showroom en beleef de verschillende woonbeton vloeren met uw eigen ogen.

Categorie betonlook vloeren

Kleuradvies

Inspiratie & advisering

Categorie betonlook vloeren

Vrijblijvende offerte

Woonbeton & Gietvloeren

Categorie betonlook vloeren

Gratis adviesgesprek

Zien, voelen & vergelijken