Home » Woonbeton

Woonbeton

Wat is een woonbeton vloer?

Zoals het woord ‘woonbeton’ al zegt is het een betonvloer om op te leven. Daarom zult u de term ‘leefbeton’ ook soms horen als synoniem van de woonbeton vloer. Het begin van het woonbeton ligt bij de industriële betonvloeren, een massieve betonvloer. Voor een massieve betonvloer heb je hoogte nodig welke mede afhankelijk is van de constructie. Deze massieve betonvloeren zijn ook wel bekend als gevlinderde betonvloeren, polierde betonvloer of monoliet afgewerkte betonvloeren.

In eerste instantie lag de focus bij architecten en interieurontwerpers op de kunststof betonlook gietvloer. Bij de betonlook gietvloer wordt een betonachtige uitstraling gegeven door kleurnuances aan te brengen maar betreft het een gladde, strakke vloer. De laatste jaren echter wordt de focus meer gelegd op industriële, minimalistische vloeren. Zo is de trend gezet naar betonachtige vloeren en is de ontwikkeling op gang gekomen van woonbeton vloeren met een natuurlijke look, een levendig en minder strak vloeroppervlakte.

Er zijn naast de massieve betonvloer verschillende soorten woonbeton vloeren ontwikkeld, elk met een unieke uitstraling. Woonbeton vloeren hebben over het algemeen een natuurlijk, robuust karakter, waarbij met cement en/of beton met toeslagmaterialen wordt gewerkt. Structuren, oneffenheden en kleurnuances kunnen per type woonbeton vloer enorm verschillen en bepalen het esthetische gevoel bij de woonbeton vloer. De woonbeton vloer is een echte “leef” vloer geworden.

Categorie woonbeton
Offerte

Vraag vrijblijvend aan

Showroom

Zien, voelen, vergelijken

Inspiratie

Bekijk onze fotogallerij!

Kwaliteit

Ambachtelijk vakwerk

Kleuradvies

Kleuren combinaties

Contact

Heb je vragen?

Woonbeton

BEWERKT Venetiaans woonbetonvloer Waalwijk

Venetiaans Woonbeton

Een uniek cement-microbeton gebonden vloersysteem met prachtige natuurlijke kleurschakeringen in de vloer. Het naadloze Venetiaans Woonbeton wordt geschuurd en gepolijst waardoor een glad oppervlakte met minuscule onregelmatigheden, hetgeen de natuurlijke look benadrukt.
• Ambachtelijke, gewolkte woonbeton vloer
• Natuurlijke vloer, in vele kleur verkrijgbaar

Pure base

Pure Base

De Pure Base vloer heeft een levendig effect door lichte structuren en oneffenheden in de vloer met geringe kleurnuances waardoor er een rustige basis wordt gecreëerd met stoer effect waardoor krasjes en vuiltjes minder snel opvallen.
• Stoere rustige basis, redelijk egaal qua kleur
• Levendig effect door lichte structuren en oneffenheden

Venetiaans STRUTTURA met kleed

Venetiaans STRUTTURA

Een speciale uitvoering van het Venetiaans Woonbeton is de STRUTTURA-uitvoering. Door toepassing van een grovere micro-beton is het Venetiaans STRUTTURA stoer met reliëf in de vloer, een raw uitstraling en kleurnuances.
• De stoere, raw uitvoering van het Venetiaans Woonbeton
• Woonbeton vloer met reliëf en wolkig

categorie 3

Industriële betonnen vloer

De industriële betonnen vloer is een minimaal vloersysteem van 1 mm dik welke gepleisterd aangebracht wordt op de cementdekvloer. Een stoere leefbeton vloer met oneffenheden en werking.
• Woonbeton vloer met geleefd effect
• Robuuste uitstraling met oneffenheden in het werk

Design Woonbeton keuken silk grey

Design Woonbeton

De onvolmaaktheden van het uiterlijk van de Design Woonbeton bepalen het unieke en waardevolle karakter van de woonbeton vloer. Het Design Woonbeton heeft lichte kleurnuances in de vloer.
• Gepleisterde fijngrof microbeton vloer met natuurlijke look
• Lichte kleurnuances en strijken

categorie 3

Beton Ciré

Beton Ciré Orginale is een betonstuc welke van oorsprong afkomstig is uit Frankrijk. De letterlijke vertaling van Beton Ciré is gewreven beton. De betonstuc wordt in lagen aangebracht op de wand.
• Beton Ciré Orginale is een betonstuc, oorsprong afkomstig is uit Frankrijk.
• Gewreven beton, wandafwerking

Het uiterlijk van woonbeton vloeren

Het uiterlijk van een woonbeton vloer is afhankelijk van het soort woonbeton vloer. De woonbeton vloerafwerkingen kunnen in veel verschillende kleuren en structuren worden geleverd.
Een grote aantrekkingskracht hebben de natuurlijke kleurschakeringen van de woonbeton vloeren, waarbij de schakeringen bij de kunststof gietvloeren vaak kunstmatig overkomen.
Het Venetiaans woonbeton is een woonbeton vloer dat veel kleurschakeringen kent, welke ontstaan door externe factoren zoals luchtvochtigheid en droging. De meeste woonbeton vloeren worden afgewerkt met een transparante matte coating maar er kan op verzoek ook een zijdeglans afwerking worden verkregen.

Ontdek de verschillende woonbeton vloerafwerkingen en maak een afspraak voor een bezoek in onze showroom.

Venetiaans Woonbeton keuken industrieel

Benieuwd naar de kosten van een woonbeton en/of gietvloer

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

Soorten woonbeton

In de praktijk kan er onderscheid worden gemaakt van woonbeton vloeren bestaande uit een massieve massa waarvoor opbouwhoogte benodigd is en ‘betonlook’ woonbeton vloeren welke als vloerafwerking worden aangebracht. Vloerafwerkingen als woonbeton zijn veelal slechts een paar mm dik en zorgen voor een uitstekende geleiding van de vloerverwarming.

Betonvloer 21

Massieve woonbeton vloeren

Monolitische afgewerkte betonvloer

Als eerste dient van de massieve woonbeton vloeren vermeld worden een monolitische afgewerkte betonvloer. Het beton wordt gestort en door een vlindermachine afgewerkt. Dit type kenmerkt zich dat er (krimp)scheuren kunnen ontstaan ten gevolge van materiaalkrimp tijdens de verharding en werking zeker in combinatie met vloerverwarming.

De gevlinderde betonvloer zal als leef-woonbeton moeten worden afgewerkt met een impregnatie of transparante matte coating. Indien er géén transparante topcoating wordt toegepast, zal er altijd sprake zijn van enige indringing van vloeistoffen en dus vervuiling.

Gepleisterde of gevlinderde cementdekvloer

De gepleisterde of gevlinderde cementdekvloer wordt soms ook toegepast als massieve woonbeton vloer. Het betreft niet gelijk een voor de hand liggende woonbeton vloer aangezien de cementdekvloer poreuzer is dan een gevlinderde betonvloer.

Een gevlinderde cementdekvloer heeft grove oppervlakte met open poriën, waarbij de gevlinderde betonvloer micro-poriën heeft. Bij een gepleisterde cementdekvloer wordt nat-in-nat een pleisterlaag aangebracht op de cementdekvloer waardoor er een gladder oppervlakte met dichtere poriën ontstaat. Kenmerkend voor deze cementdekvloeren is dat deze scheurwerking en craquelé kennen.

De cementdekvloer kan alleen afgewerkt worden met een transparante matte coating. De coating kan pas worden aangebracht nadat de cementdekvloer volledig droog is. Het dus noodzaak om gedurende de volledige droog periode, veelal circa 8 tot 10 weken, de dekvloer schoon te houden. Aanwezige bevuiling in de dekvloer zal zichtbaar blijven na de afwerking met de transparante matte coating.

Berkers Vloeren verzorgt voor u het leveren en aanbrengen van de transparante matte coating.

Woonbeton vloerafwerkingen

Naast de massieve betonachtige vloeren zijn er inmiddels ook veel verschillende soorten woonbeton vloerafwerkingen. De meest woonbeton vloerafwerking kunnen op verschillende vormvaste, droge ondergronden worden aangebracht zoals cementdekvloeren, anhydrietvloeren maar ook bijvoorbeeld een tegelvloer of siergrindvloer.

De woonbeton vloer bestaat uit materialen van beton en/of cement en verschillende type bindmiddelen zoals water maar ook polyrethaan. Het zijn vloerafwerkingen van slechts een paar mmm dik met een betonachtige, levendige, robuuste uitstraling. Door de geringe dikte van het vloersysteem zijn de woonbeton vloerafwerking ook bij uitstek geschikt voor vloerverwarming. Doordat woonbeton naadloos wordt gelegd, is de vloer ook zeer onderhoudsvriendelijk.

De woonbeton vloeren zijn in talloze kleuren te verkrijgen, in tegenstelling tot de gepleisterde cementdekvloer of gevlinderde betonvloer.

Berkers Vloeren heeft een breed assortiment woonbeton vloerafwerkingen, elke met een unieke uitstraling. Voorbeelden van onze woonbeton vloeren zijn het Venetiaans woonbeton, Design Woonbeton, de industriële betonnenvloer en Pure Base. Daarnaast verzorgen wij ook de transparante matte coating ten behoeve van de gevlinderde of gepleisterde cementdekvloer.

Categorie betonlook vloeren

Kleuradvies

Inspiratie & advisering

Categorie betonlook vloeren

Vrijblijvende offerte

Woonbeton & Gietvloeren

Categorie betonlook vloeren

Gratis adviesgesprek

Zien, voelen & vergelijken