Home » Betonlook vloeren » Design woonbeton

Design woonbeton

 

Betonlook vloer met een robuuste uitstraling!

Voor wie de Betonlook PU gietvloer te strak en te design-vol is, is er nu het Design Woonbeton!

Het Design Woonbeton heeft zijn natuurlijk uitstraling te danken aan het fijngrof microbeton, cement en minerale grondstoffen waarvan de woonbeton gemaakt wordt. Het is een decoratief beton waarmee de mooiste design betonvloeren gemaakt kunnen worden. Beduidend minder kleurschakeringen heeft het Design Woonbeton in de vloer in vergelijking met het Venetiaans Woonbeton. Daarnaast kent het Design woonbeton meer structuren en minuscule ruwere plekjes en gaatjes. De onvolmaaktheden van het uiterlijk van het woonbeton bepalen het unieke en waardevolle karakter van deze woonbeton vloer.

 

woonkeuken met woonbetonvloer II
Design woonbeton eetkamer met kleed 2

Realisatie en uitstraling Design Woonbeton

Het Design Woonbeton is in het tweede kwartaal van 2015 op de markt gebracht door een Nederlandse producent en speciaal ontwikkeld voor toepassing op de vloer. Het is een wat grovere micro-beton product waardoor het Design Woonbeton een wat robuuste uitstraling kent. Onregelmatigheden en oneffenheden kenmerken de vloer. Kortom, een stoere vloer welke helemaal in een industrieel interieur van nu past. Designbeton is in een breed scala kleuren verkrijgbaar.

Tijdens de realisatie wordt het hoogwaardige cementproduct niet met water gemengd maar met een speciale hars. Deze hars haalt de krimp uit het materiaal waardoor deze minder scheurgevoelig is dan bijvoorbeeld een gevlinderde betonvoer of cementdekvloer waarbij de binding met water wordt toegepast. De opbouw van de vloer bestaat uit meerdere lagen en elke laag moet drogen voordat wij de nieuwe laag kunnen aanbrengen. Een ambachtelijk vloer met strijken waarbij u rekening dient te houden met een realisatietermijn van circa 5 werkdagen.

Ondergrond

Design Woonbeton kan op vrijwel elke vormvaste, stabiele, droge en vlakke ondergrond worden aangebracht. Toepassing in nieuwbouw op een cementdekvloer of anhydrietvloer en een systeemdikte van circa 3-4 mm uitermate geschikte voor toepassing met vloerverwarming. Ook bij renovatie projecten waar bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer ligt, kan het Design Woonbeton óver de tegelvloer worden gelegd. Dus de tegelvloer hoeft er niet uit gehakt te worden, maar deze wordt eerst geëgaliseerd alvorens het woonbeton gelegd wordt. Afhankelijk van de ondervloer kan er in deze situaties veelal worden volstaan met een systeemopbouw van circa 5 mm. Ideaal dus als er niet veel hoogte beschikbaar is.

Categorie betonlook vloeren

Kleuradvies

Inspiratie & advisering

Categorie betonlook vloeren

Vrijblijvende offerte

Woonbeton & Gietvloeren

Categorie betonlook vloeren

Gratis adviesgesprek

Zien, voelen & vergelijken

Voordelen Design Woonbeton

• Toepasbaar op verschillende vormvaste, droge ondervloeren zoals een cementdekvloer, anhydrietvloer maar ook bijvoorbeeld een tegelvloer.
• Uitstekende geleiding vloerverwarming, snelle verwarming van het vloeroppervlakte door minimale dikte van het Design Woonbeton, aangename en stabiele temperatuur
• Keuze uit een breed scala kleuren.
• Naadloze vloerafwerking, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk
• Levendige vloer robuuste vloer met strijken

Schoonmaak en onderhoud Design Woonbeton

Design Woonbeton is een naadloze vloerafwerking waardoor deze hygiënisch en onderhoudsarm is, maar helaas is geen enkele vloer onderhoudsvrij. Regelmatig stofzuigen met zachte borstel (bijvoorbeeld een parketborstel) is belangrijk. Zand kan krassen veroorzaken op het woonbeton dus een goede droogloopzone bij binnenkomst is belangrijk. Wij adviseren u te dweilen met een microvezel dweil en lauw warm water en mocht u een schoonmaakmiddel willen gebruiken adviseren wij u de ‘PU reiniger’ van Dr. Schutz. Goed naspoelen met schoon water. Voor een grondige schoonmaak kunt u ook de ‘Basis Reiniger R’ van Dr. Schutz gebruiken. Alleen als het woonbeton goed is schoongemaakt kunt u ervoor kiezen om een extra beschermlaag toepassen met de ‘Super mat’ van Dr. Schutz. Door het gebruik van geschikte schoonmaakmiddelen verlengt u de levensduur van het Venetiaans Woonbeton. Uitgebreide informatie over onderhoud- en schoonmaak treft u in de footer onderaan deze pagina.

Nog een aantal algemene tips:
• Plaats goede droogloopmatten bij de voor- en achterdeur.
• Gebruik geen schuursponsjes, ruwere schoonmaakpads of harde borstels op de vloer
• Zorg voor goede bescherming onder schuivend meubilair, zoals kasten, stoelen, tafels. . Praktische vloerbeschermers zijn bijvoorbeeld van Scratch no more. U ontvangt direct 5% korting tijdens het bestelproces op de dealerwebsite berkersvloeren.scratchnomore.nl (let op: geen www voor de link typen).
• Advies is om vlekken van koffie, thee, olie en rode wijn direct te verwijderen. Doorgaans duurt het circa 8 uur voordat er een vlek ontstaat, maar voorkomen is beter dan genezen.

Design Woonbeton kleuren

Design Woonbeton heeft een breedscala kleur mogelijkheden en onderstaand slechts een kleine selectie van de mogelijkheden. In onze showroom hebben wij een ruim assortiment aan kleuren beschikbaar. Om het Design Woonbeton en de diverse kleurstellingen in het echt te kunnen zien, willen wij u van harte uitnodigen in onze showroom.