Home » Betonlook vloeren » PU Gietvloer

PU Gietvloer

Zoals de naam het zegt is de PU gietvloer een gegoten vloerafwerking. Het is een kunststof gietvloer welke wordt gemaakt van een 2 componenten, oplosmiddelvrije polyurethaan. Een PU gietvloer ofwel een polyurethaan gietvloer, kenmerkt zich door een zacht en licht elastische oppervlak. Hierdoor wordt de PU gietvloer vaak benoemd in de volksmond als gymzaal vloer.

Naadloos, strak en ruimte vergrotend

Een gietvloer is een prachtige, strakke en ruimte vergrotende vloerafwerking verkrijgbaar in oneindig veel kleurstellingen. Door het strakke en naadloze karakter van de gietvloer, past deze perfect in een modern interieur. De gietvloer is hygiënisch (denk aan de veelvuldige toepassingen in ziekenhuizen en cleanrooms), hard elastisch waardoor deze licht scheur overbruggend is en makkelijk te onderhouden. Dit zijn allemaal redenen waarom de PU gietvloer al jaren wordt toegepast in de particulieren sector.

 

pu gietvloeren betonlookvloeren
Offerte

Vraag vrijblijvend aan

Showroom

Zien, voelen, vergelijken

Inspiratie

Bekijk onze fotogalerij

Kwaliteit

Ambachtelijk vakwerk

Kleuradvies

Kleuren combinaties

Contact

Heb je vragen?

PU gietvloer UNI

De kleurmogelijkheden bij een PU gietvloer zijn oneindig. Dit komt doordat de gietvloer in vrijwel elke RAL of NCS kleur kan worden gerealiseerd.

Bij een uni kleur gietvloer wordt de gietvloer in 1 egale gewenste kleur gerealiseerd waardoor er dus een rustige en strakke basis wordt gecreëerd. Deze rustige, strakke en naadloze basis zorgt ervoor dat de ruimte optisch wordt vergroot en met elkaar in verbinding staan. Door het toepassen van één specifieke kleur bepaalt u eenvoudig de uitstraling en sfeer die u in het interieur wenst.

De toepasbaarheid van uni kleur gietvloeren is enorm divers. U kunt de gietvloeren terug zien in woonhuizen, winkels, kantoren en horeca ondernemingen.

Elke PU (polyurethaan) gietvloer in 1 uni kleur ademt rust uit, waarbij de kleur bepalend is voor de sfeer.

PU Gietvloer

PU gietvloer DUO

Duo gietvloeren zijn gegoten gietvloeren van PU welke in 2 verschillende kleuren tegelijk worden uitgevoerd. De twee uitgekozen uni kleuren worden tijdens de realisatie van de PU gietvloer samen vermengd waardoor er een speels patroon op de vloer ontstaat.

In de praktijk wordt er vaak gesproken over een betonlook gietvloer indien er twee verschillende grijstinten worden toegepast en van een marmerlook gietvloer in geval van toepassing van beige en zand kleuren. De mate van de ‘betonlook’ of ‘marmerlook’ kan tijdens de realisatie worden bepaald door kleuren ver door elkaar te mengen (veelal een rustiger patroon) en weinig door elkaar te mengen (een drukker patroon).

Elke DUO gietvloer heeft eigen tekeningen en patronen en is dus uniek in zijn soort.

Benieuwd naar de kosten van een woonbeton en/of gietvloer

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

Aromtiasche of Alifatische PU gietvloer

Er zijn verschillende en kwaliteiten PU gietvloeren. Het grote verschil zit tussen aromatische gietvloeren en alifatische gietvloeren. Het soort gietvloer bepaalt dan ook direct o.a. de hoogte van de prijs van de PU gietvloer.

De aromatische gietvloer is sneller onderhevig aan verkleuring dan de alifatische gietvloer welke UV bestendiger is. Dit komt door de harder van de componenten.

Berkers Vloeren werkt in de particulierensector altijd met UV blokkers in de gietvloeren en in de industriële sector of detailhandel wordt de keuze gemaakt op basis van de wensen en gebruik van de vloer.

Schoonmaak en onderhoud

De PU gietvloer is een naadloze vloerafwerking waardoor deze hygiënisch en onderhoudsarm is. Helaas zal elke vloerafwerking enig onderhoud nodig hebben, zo ook de PU gietvloer.

Regelmatig stofzuigen met een zachte borstel (bijvoorbeeld een parketborstel) is noodzakelijk. Doordat de PU gietvloer een strakke en gladde vloerafwerking is vallen krasjes en bevuiling eerder op dan bij een betonlook vloerafwerking met structuur en oneffenheden. Zand kan krassen veroorzaken op de aangebrachte coating van de PU gietvloer dus een goede droogloopzone bij binnenkomst is belangrijk.

Wij adviseren u te dweilen met een microvezel dweil en lauw warm water en mocht u een schoonmaakmiddel willen gebruiken adviseren wij u de ‘PU reiniger’ van Dr. Schutz. Goed naspoelen met schoon water. Voor een grondige schoonmaak kunt u ook de ‘Basis Reiniger R’ van Dr. Schutz gebruiken. Door het gebruik van geschikte schoonmaakmiddelen verlengt u de levensduur van de vloer. Uitgebreide informatie over onderhoud- en schoonmaak treft u in de footer onderaan deze pagina.

Nog een aantal algemene tips:

  • Plaats goede droogloopmatten bij de voor- en achterdeur.
  • Gebruik geen schuursponsjes, ruwere schoonmaakpads of harde borstels op de vloer
  • Zorg voor goede bescherming onder schuivend meubilair, zoals kasten, stoelen, tafels. . Praktische vloerbeschermers zijn bijvoorbeeld van Scratch no more. U ontvangt direct 5% korting tijdens het bestelproces op de dealerwebsite scratchnomore.nl (let op: geen www voor de link typen).
  • Advies is om vlekken van koffie, thee, olie en rode wijn direct te verwijderen. Doorgaans duurt het een paar uur voordat er een vlek ontstaat, maar voorkomen is beter dan genezen.

 

Gietvloer kleuren

De kleur mogelijkheden van de PU gietvloeren zijn groot doordat de gietvloer in vrijwel elke NCS-kleur als RAL kleur verkrijgbaar. Voor een betonlook gietvloer wordt veelal gekozen om twee verschillende grijstinten de vloer te realiseren waardoor er een gemêleerde betonlook vloer ontstaat, maar ook worden er egale grijsachtige vloeren gerealiseerd onder de noemer betonlook.

In de showroom van Berkers Vloeren kunt u veel grote monsters bekijken van verschillende betonlook PU gietvloeren. Voor een bezoek aan onze showroom verzoeken wij u vriendelijk telefonisch een afspraak met ons te maken zodat wij ruim de tijd kunnen nemen voor het toelichten van de verschillende soorten betonlook uitvoeringen.

Onderstaand treft u een aantal RAL-kleuren aan in grijstinten maar uiteraard kunt u ook een keuze maken uit de NCS-kleurenwaaier.