Home » Betonlook vloeren » Bio Cement gietvloer

Bio Cement Gietvloer

De Bio Cement gietvloer is een watergedragen, zelf nivellerende, cementgebonden gietvloer welke gespaand wordt aangebracht. De natuurlijke vulmiddelen welke verwerkt zijn in de gietvloer zorgen voor structuur en reliëf in de vloerafwerking. Dit maakt dat de vloer een wat levendiger en natuurlijker ‘look en feel’ gevoel geeft en bevuiling minder opvalt.

De uitstraling van cement, maar dan ecologisch

Bijzonder sterk is de Bio Cement gietvloer en daarnaast ecologisch verantwoord en zeker niet minder belangrijk heeft de gietvloer een bijzonder mooie, natuurlijke uitstraling.

De Bio Cement gietvloer is verkrijgbaar in de Classic en RAW uitvoering. De Classic uitvoering heeft lichte kleurnuances en reliëf in de vloer met minuscule imperfecties, dit zorgt voor een rustig levendige uitstraling.

De RAW uitvoering is net iets stoerder en uitgesproken in vergelijking met de Classic van de Bio Cement gietvloer. In de rustig levendige RAW uitvoering wordt door de extra natuurlijke vulmiddelen (zoals o.a. fijne quartz en vuursteen) wordt de natuurlijke look extra benadrukt. De vloer heeft van zichzelf een mat uiterlijk.

Venetiaans woonbeton in woonboerderij 3

Kenmerken van de Bio Cement gietvloer

Kenmerkend van een gietvloer, zoals ook de Bio Cement gietvloer, is dat deze (meestal) volledig naadloos gelegd kan worden waardoor de ruimte optisch groter oogt. Waar vroeger de mate van slijtvastheid of uitstraling in het gedrang kwam, in geval van een ecologische verantwoorde vloerafwerking, slaagt de Bio Cement gietvloer met vlag en wimpel op beide aspecten.

Het betreft een slijtvaste vloerafwerking dankzij de unieke samenstelling en opbouw van het vloersysteem en dat in combinatie met een geweldige natuurlijke uitstraling. De Bio Cement gietvloer is na volledige uitharding met een Shore D70 / D80 een sterke gietvloer en derhalve uitermate geschikt voor woongebruik maar ook uitstekend toepasbaar in bijvoorbeeld horeca, kantoren, showrooms en winkels.

Eigenschappen Bio Cement gietvloer

Het is sterke, waterdichte en UV-stabiele gietvloer. Een gietvloer waar geen krassen in komen is helaas nog niet mogelijk, echter heeft deze Bio Cement vloer goed kras verbergende eigenschappen evenals krasbestendige eigenschappen. Dit komt doordat eventuele beschadigingen en bevuiling aan de Bio Cement gietvloer over het algemeen minder zullen opvallen door de minuscule oneffenheden, kleurnuances en bewegingen in de vloerafwerking in vergelijking met bijvoorbeeld de strakke PU gietvloer.

De Bio Cement gietvloer is op elke vormvaste, droge ondervloer toepasbaar. De opbouw van het vloersysteem is mede afhankelijk van de ondervloer en situatie. Het vloersysteem kent over het algemeen een opbouw van 7 natte lagen, te weten een uitvlaklaag, 2 lagen watergedragen EP primer, 2 lagen Bio Cement gietvloer, sealing gel en clearcoat.

Wat maakt de Bio Cement gietvloer milieuvriendelijk?

De Bio Cement is watergedragen, vrij van emissies, vrij van VOS (= Vluchtige Organische Stoffen) en er is gebruik gemaakt van 100% natuurlijke vulmiddelen. Hierdoor is de Bio Cement gietvloer vriendelijker voor het milieu en heeft deze geen schadelijk effect op de menselijke gezondheid. De Bio Cement is geheel vrij van benzylalcohol en emissies. 

Lange levensduur en duurzaam

De Bio Cement gietvloer kan jaren meegaan waardoor het een duurzame keuze is voor een vloerafwerking. De lange levensduur maakt dat een gietvloer ook een milieubewuste keuze is: de gebruikte grondstoffen die gebruikt worden voor de realisatie van de vloer worden langdurig gebruikt en hierdoor worden de grondstoffen optimaal benut. Er is nauwelijks sprake van materiaalverspilling bij de realisatie van de vloerafwerking. Daarbij komt ook dat het vaak mogelijk is om gietvloer aan te brengen over een bestaande vloer heen, zoals bijvoorbeeld een tegelvloer. Er hoeft niet gesloopt te worden en er is geen sloopafval, wat goed is voor het milieu. Ook omgekeerd is het uiteraard mogelijk: als u na vele jaren een metamorfose wenst is de Bio Cement gietvloer uitstekende basis voor veel vloerafwerkingen dus ook dan geen sloopwerk en -afval.

Schoonmaak

Over het algemeen geldt ook dat het onderhoud van gietvloeren duurzaam is doordat er geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig zijn om de gietvloer schoon te houden. Stofzuigen van de vloer met een parketborstel en dweilen met lauw warm water of een klein beetje PU gietvloer reiniger is voldoend. Kortom, door het naadloze karakter van de Bio Cement gietvloer en eventueel middelde schoonmaakmiddelen is de gietvloer eenvoudig schoon te houden.

Venetiaans woonbeton moss grigio 1 Eersel

Benieuwd naar de kosten van een woonbeton en/of gietvloer

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.

Welke woonstijl past bij de Bio Cement gietvloer Classic of Raw?

Bio Cement gietvloer is een prachtige tijdloze basis, welke toegepast kan worden in uiteenlopende woonstijlen. Een interieur is pas af als de styling is afgestemd op het ontwerp. De toegepaste kleur, materialen en styling van het interieur zullen daardoor een belangrijke factor spelen bij de uitstraling en het gevoel dat je krijgt van de Bio Cement gietvloer in een ruimte.

Kleurkeuze en uitvoering RAW of CLASSIC?

De kleurkeuze en uitvoering in CLASSIC of RAW van de Bio Cement gietvloer kan echter wel een bepaalde woonstijl extra benadrukken of warmte aan het interieur geven. De RAW-uitvoering van de Bio Cement gietvloer is iets meer uitgesproken in vergelijking met de iets rustigere Bio Classic vloerafwerking.

De Bio RAW zal bijvoorbeeld in een industrieel interieur meer de stoerheid van de vloer benadrukken, zeker indien deze ook nog uitgevoerd is in een grijze betonkleur. In een Industrieel interieur vind je bijna altijd natuurlijke materialen zoals hout, staal en steen. Dit zijn overigens ook de materialen die terug komen in de Scandinavische woonstijl, alleen zijn dan de materialen vaak minder stoer en ruw. Hierdoor is de keuze voor een Classic uitvoering van de gietvloer meer voor de hand liggend bij een Scandinavische woonstijl. Bij de Scandinavische woonstijl wordt er bijvoorbeeld meestal voor licht en strak hout gekozen, terwijl dit bij de Industriële woonstijl grover hout wordt toegepast en zwarte accenten. De mogelijkheden en combinaties zijn eindeloos waarbij de verschillende toepassingen en stijlen zorgen voor de persoonlijke touch.

Venetiaans Woonbeton STRUTTURA

Gratis professioneel advies

De kleur van de vloer heeft een grote impact op de algehele sfeer in de ruimte. In onze showroom kunt u van Willeke Berkers of Joyce van Luik uitgebreid gratis advies krijgen afgestemd op de vloerafwerking en uw persoonlijke wensen. Wij gaan samen met u op zoek naar de passende vloerafwerking en kleur welke past bij uw woonstijl en persoonlijkheid past. Maak eenvoudig een afspraak voor uw bezoek aan onze showroom op industrieterrein Ekkersrijt 4403 Son / Eindhoven.

Alvast inspiratie opdoen?
Bekijk dan onze foto-galerij! In de foto-galerij veel foto’s van interieurs en vloeren welke wij hebben mogen ontvangen van enthousiaste klanten.

Bio Cement kleuren

De bijzondere Bio Cement gietvloer kan in verschillende kleuren worden gerealiseerd
welke onderverdeeld worden onder de volgende categorie kleuren & stijlen:  
Ibiza, Scandinavisch, Landelijk, Industrieel en Hotel Chique kleuren.

Bio Cement: Ibiza stijl

Kies een kleur uit deze zonnige stijl voor een warme en gezellige uitstraling.
Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van zandkleuren en lichte kleuren, zoals grijs, wit en lichtbruin.
In de woning komen vaak accenten terug van natuurlijke elementen zoals hout en riet.

Bio Cement: Scandinavisch

Strak, minimalistisch en kleurrijk zijn termen die de Scandinavische stijl beschrijven.
Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van pastelkleuren en wit.
In de woning komen weinig accessoires terug, alles is erg strak en de woning straalt rust uit.

Bio Cement: Industrieel

Een stoer, robuust interieur past bij de kleuren uit de lijn Industrieel.
Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van kleuren zoals grijs, donkergrijs en zwart.
In de woning komen vaak accenten terug van beton, hout, staal en glas.

Bio Cement: Hotel Chique

Straal pure luxe uit met een kleur uit de lijn van Hotel Chique.
Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van kleuren zoals donkerbruin, goud en donkerbruin.
In de woning komen vaak accenten terug van marmer en velvet stoffen.

Bio Cement: Landelijk

Sfeer, rust en warmte staan centraal bij de kleuren uit de landelijke lijn.
Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van kleuren zoals bruin, grijs en groen.
In de woning komen vaak woonaccessoires terug zoals een gewei aan de muur en een houten buffetkast.

Zien voelen en vergelijken?

Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.