Gepleisterde cementdekvloer


Berkers Vloeren heeft sinds september 2017 de gepleisterde cementdekvloer niet meer in het assortiment door o.a. beperkte uitvoercapaciteit en complexiteit voor bouwers om de gepleisterde cementdekvloer schoon te houden tijdens de bouw en droging van de dekvloer.

Aangezien Berkers Vloeren altijd veel gepleisterde cementdekvloeren heeft gelegd, onderstaand een korte toelichting over de gepleisterde cementdekvloer. Berkers Vloeren voorziet nog regelmatig gevlinderde betonvloeren en incidenteel gepleisterde cementdekvloeren van onze unieke transparante matte coating zodat de vloer vloeistof werend en vuil resistent is en makkelijk schoon te houden. Daarnaast heeft Berkers Vloeren als alternatief voor de gepleisterde cementdekvloer de Industriële betonnenvloer, een robuuste gepleisterde vloer welke na droging van de cementdekvloer wordt aangebracht.

Realisatie van de gepleisterde cementdekvloer


De zogenaamde pleistervloeren zijn een traditionele en oude afwerking van cementdekvloeren ofwel zandcement vloeren welke in garages en loodsen werd/wordt toegepast. Het pleisteren van een cementdekvloer is een afwerking waarbij nat-op-nat wordt gewerkt waardoor de cementdekvloer een verharde toplaag verkrijgt. Nadat de cementdekvloer is gerealiseerd wordt hierover met een cementpap en een speciale toevoeging de reeds gerealiseerde cementdekvloer bewerkt. Hierdoor kunnen pleistervloeren dan ook alléén gerealiseerd worden indien er een nieuwe cementdekvloer gesmeerd moet worden. Zowel bij een gepleisterde cementdekvloer als een monolithisch afgewerkte betonvloer kunnen er (krimp)scheuren ontstaan welke zichtbaar blijven in het werk. Dit neveneffect benadrukt daarin tegen wél de natuurlijke look en geeft de vloer een robuuste uitstraling. Bij gepleisterde cementdekvloeren dient u rekening te houden met oneffenheden, structuur verschillen in het werk en is bij het plaatsen van kantstroken tegen de wanden (veel voorkomend bij zwevende cementdekvloeren) een opening na realisatie zichtbaar waarover achteraf veelal een plint geplaatst kan worden.

Achter start pleisteren, <br>midden gevlinderd,<br> vóór speciemortel
Achter start pleisteren,
midden gevlinderd,
vóór speciemortel
Start pleisteren <br>cementdekvloer
Start pleisteren
cementdekvloer
Gepleisterde cementdekvloer
Gepleisterde cementdekvloer


Door het pleisteren wordt de cementdekvloer (vrijwel) stofvrij en zijn er slagen in het werk zichtbaar, echter niet vloeistofdicht of vuil resistent. Het is dan ook aan te bevelen om onderhoudsredenen de pleistervloer na droging te voorzien van een transparante matte coating. Meer informatie over afwerking van de gepleisterde cementdekvloer treft u aan bij “Afwerking natuurlijke betonvloer”.


Kortom, een gepleisterde cementdekvloer is een gedurfde en zeer persoonlijke vloerafwerking met een robuuste en natuurlijke uitstraling met oneffenheden in het werk!

101 Woonideeën


In juni 2010 zijn de gepleisterde cementdekvloeren onverwachts opgenomen in een uitgebreide rapportage van het interieurmagazine 1001 woonideeën. Onderstaand enkele pagina's van de rapportage. De volledige rapportage kunt u opvragen in de fotogalerij.Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer