Onderhoudsadvies woonbeton en gietvloer


De gietvloeren en woonbeton vloeren hebben een levendig, naadloos karakter en worden veelal afgewerkt met coating en incidenteel kan woonbeton ook afgewerkt zijn met een impregnatie in combinatie met een wax of eco-sealer.

Reiniging van de gietvloeren, woonbeton of betonlook vloeren is door het naadloze uiterlijk en gebruikte materialen relatief eenvoudig. De vloeren zijn goed bestand tegen vloeistoffen als thee, koffie, wijn echter laat deze niet inwerken en streef ernaar deze vloeistoffen binnen een half uur van de vloer te halen. Bijgaand ontvangt u het volledige reinigingsadvies van Strizo en onderstaand een korte samenvatting:

Droge reiniging:


Een gietvloer en woonbeton heeft een glad oppervlak waardoor de vloer goed te reinigen met stofzuiger (met een zachte borstel zoals bijvoorbeeld een parketborstel) maar ook het reinigen met behulp van een swiffer. Een droge reiniging is vooral bedoeld om het ergste vuil en stof te verwijderen.

Vochtige reiniging:


Nadat de vloer droog is gereinigd kan de vloer desgewenst vochtig gereinigd worden. Het gebruik van een schone zachte dweil met alleen lauw water volstaat in de regel om de vloer schoon te maken. Zorg ervoor dat u de dweil of mop regelmatig uitspoelt en het schoonmaakwater ververst, anders maakt u de rest van de vloer “schoon” met vies water. Het gebruik van warm water zorgt voor een versnelde kalkafzetting op alle soorten vloeren en de vervuiling gaat vervolgens in de kalklaag zitten, geadviseerd wordt dus met lauw water te werken. Vooral reinigingsproducten die veel zeep bevatten laten na het reinigen een zeepresidu achter waarna de vloer ontvet zal moeten worden.

LET OP: Gebruik nooit schuursponsjes en schoonmaakmiddelen met residuen, fosfaten en oplosmiddelen (zoals een waslaag) op een gietvloer. Door het gebruik van een schuursponsje of ruwere schoonmaakpad kunnen er doffe plekken op uw gietvloer ontstaan. Het niet goed verwijderen van een gebruikt oplosmiddel kan leiden tot verkleuring van het vloersysteem. Als een oplosmiddel gebruikt moet worden adviseren wij u dit te testen op een stukje vloer waar het niet goed zichtbaar is.

Gebruik schoonmaakmiddelen


Voor een grondigere reiniging kunt u de vloer ook met een neutraal reinigingsmiddel schoonmaken of een speciale PU gietvloer reiniger (bijvoorbeeld Dr. Schutz PU reiniger welke online verkrijgbaar is). Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals bijvoorbeeld gloor en antikalk producten op de vloer, deze kunnen mogelijk schade veroorzaken indien deze schoonmaakmiddelen langere tijd op de vloer blijven liggen.

Schoenstrepen


Schoenen kunnen streepvorming op de vloerafwerking veroorzaken. Deze zijn over het algemeen gemakkelijk te verwijderen met een zachte doek. Wij adviseren u de strepen zo snel mogelijk te verwijderen zodat ze niet de kans krijgen om in te drogen waardoor het moeilijker is om deze schoon te maken. Zijn de strepen inmiddels ingedroogd laat dan het onderhoudsmiddel eventjes intrekken en verwijder de streep daarna met een zachte doek. Strepen zijn vaak ook eenvoudig te verwijderen met een zachte gum, probeer dit eerst op een onopvallende plaats.

Voorkoming krasvorming en beschadigingen


Gietvloeren en woonbeton vloeren zijn in meer en mindere mate krasgevoelig, zorg daarom voor een goede schoonloop-zone aangezien zand een schurende werking heeft over de vloer. Zorg dat uw stoelen en tafels voorzien zijn van goede vloerbescherming zodat de vloerafwerking mooi blijft en krasjes worden geminimaliseerd. Geen of harde vloerbeschermingsdoppen kunnen schade veroorzaken aan de vloer. Praktische vloerbeschermers zijn bijvoorbeeld van scratch no more. Bestelt u via de link berkersvloeren.scratchnomore.nl (let op: geen www) dan ontvangt u direct een korting van 5%. Tot slot, schuif geen zware meubelen over de vloer want met een beetje pech kan dit een diepe kras veroorzaken.

Voorkom vlek- en beschadigingen door de vloer vrij te houden van plastic met kleurstoffen, rubber (bijvoorbeeld onder geluidsboxen, televisie), metaal en roest, inkt, verf en haarverfproducten, plakband en lijm, chemische zuren (zoals chloor, olie etc) en vocht in combinatie met afvalstoffen van planten etc.

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer