Sneldrogende cementdekvloer ofwel zandcement vloer


Berkers Vloerenbedrijf is gespecialiseerd op het gebied van sneldrogende cementdekvloeren. Elke opdrachtgever, architect, aannemer of vloerenlegger kent waarschijnlijk het probleem dat onder meer door de tijdrovende droogtijden van dekvloeren de planning soms moeilijk te realiseren is.

De indicatieve droogtijd van cementdekvloeren is circa 1 week per cm dikte cementdekvloer. Dat wil zeggen een gemiddelde cementdekvloer van 6 cm dik staat een droogtijd voor veel vloerafwerkingen van circa 6 weken. Berkers Vloerenbedrijf kan u echter al cementdekvloeren aanbieden die na oplevering al binnen 4-5 dagen kunnen worden belast en gereed zijn voor bedekking. Door gebruik te maken van deze toevoeging van de sneldroogtoepassing aan de mortelspecie kan nu een nauwkeurig tijdschema worden aangehouden zodat de opvolgende bouwfase zonder vertragingen kunnen vervolgen.

Tijdens de realisatie van de cementdekvloer wordt een choloridevrije, multifunctionele hulpstof toegevoegd. Dit combinatieproduct zorgt voor een reductie van de droogtijd van de cementdekvloer. Daarnaast heeft het een plastificerende en stabiliserende werking. Door de ingebouwde wapening met vezels wordt vermindering van plastische-krimpscheuren bereikt.

Nadat het leggen van de cementdekvloer met toepassing van de droogtijdversneller is voltooid kan deze reeds na respectievelijk 4, 10 of 16 dagen worden belast. Het restvochtgehalte is binnen het gestelde termijn al lager dan de vereiste 2% (gemeten volgens de Carbid-Methode). Hierdoor is de cementdekvloer zeer snel gereed voor bedekking.

Voor advies over deze sneldroogtoepassingen in cementdekvloeren of een prijsopgave kunt u zowel telefonisch (bereikbaar op 0499-476199) als via het offerte aanvraag formulier op deze website aanvragen.

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer