Eigenschappen, Voor- en Nadelen PVC Vloer


De pvc vloer is de laatste jaren steeds populairder aan het worden, na de kantoren en detailhandel wordt de pvc vloer nu ook veelvuldig gelegd (of de pvc vloer wordt zelf gelegd) bij particulieren in woningen. De pvc vloer leent zijn populariteit aan uiteenlopende producteigenschappen. 

Onderstaand de voordelen van een pvc vloer: 


PVC vloer met zwarte strips
PVC vloer met zwarte strips

 • Een pvc vloer is duurzaam welke voorzien is van een extra PU beschermlaag.
 • Een pvc vloer is hygiŽnisch en onderhoudsvriendelijk (stofzuigen en dweilen is voldoende).
 • Een pvc vloer heeft inmiddels natuurgetrouwe hout- en steen oppervlaktestructuren waardoor de pvc vloer een verbazingwekkende natuurlijke uitstraling heeft. Maar niet de nadelen heeft van een houten vloer zoals het onderhoud, beschadiginggevoeligheid en het werken van het hout met gevolg bijvoorbeeld ruimte tussen vloerdelen of bol staan.
 • De A-merken pvc vloer heeft een goede prijs- / kwaliteitsverhouding waarbij de PU toplaag (Polyurethaan coating) een belangrijke factor is, waardoor de slijtvastheid en krasvastheid wordt vergroot en zullen strepen en/of vuil minder snel zichtbaar zijn. Berkers Vloerenbedrijf heeft voor het A-merk MFLOR gekozen aangezien veelal bij B-merken de kwaliteit van de toplaag minimaal is.
 • Een pvc vloer is vochtbestendig. Dit maakt de pvc vloer ook uitermate geschikt voor de zogenaamde natte ruimten zoals de badkamer waarbij het leggen van natuurlijk hout onpraktisch is.
 • Vloerverwarming en PVC gaan uitstekend samen omdat PVC goed en snel geleid en gemakkelijk de omgevingstemperatuur aanneemt.
 • Een PVC vloer is in combinatie met juiste ondervloer meer geluidsdempend dan verplicht is (geldend bij regels appratementencomplexen).
 • PVC klikvloer is een vloer welke gemakkelijk zelf te leggen is en bij verhuizing kan worden meegenomen zonder schade. In huur woningen, tijdelijke winkelpanden, beursvloeren maar ook bejaardentehuizen een ideale oplossing waarbij de ondervloer direct kan worden opgeleverd (dus geen herstelwerkzaamheden naar oude status van de vloer).

MFLOR pvc vloer
MFLOR pvc vloer


Zoals elk vloersysteem heeft ook de PVC vloer nadelen, namelijk;


 • PVC vloeren hebben niet de geur van echt hout, hetgeen voor de echte liefhebber van natuurlijke houten vloeren een gemis kan zijn. De pvc vloer is dan ook geen natuurlijk product.
 • De ondergrond moet helemaal vlak en zelfs geŽgaliseerd worden aangezien oneffenheden zichtbaar kunnen worden na het leggen van de vloer gezien o.a. geringe vloerdikte van het systeem.
 • De traditionele PVC vloer kan moeilijkheden geven voor de zelf klusser bij het leggen van de vloer waarbij er niks mis mag gaan bij het verlijmen/plaatsen van de vloer. Het populaire PVC klikvloer-systeem is overigens uitermate goed zelf te leggen.
 • Een PVC Vloer is in meer of mindere mate krasgevoelig waarbij bij de meeste A-merken de topcoat goed is geoptimaliseerd maar bij uiteenlopende B-merken hierin o.a. weekmakers zijn verwerkt of gemaakt zijn van loodhoudende stoffen.
 • Grote kwaliteitsverschillen in PVC Vloeren.

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Referenties
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer