Vloerverwarming cementdekvloer

De meeste bouwmaterialen zetten uit als ze opwarmen. Van cementgebonden producten is het bekend dat het een zekere krimp ondergaat bij het verharden van het materiaal. Cementdekvloeren met vloerverwarming vragen mede hierom bijzondere aandacht. Zeker de eerste keer moet de vloerverwarming langzaam worden opgestookt om onherstelbare schade te voorkomen. Meer informatie over het opstoken van de vloerverwarming vindt u bij het kopje “Opstookprotocol cementdekvloeren met vloerverwarming”.
Om (krimp) scheuren in cementdekvloeren met vloerverwarming te reduceren adviseren wij de verwerking van wapeningsvezel in de specie en/of het plaatsen van een (boven) wapeningsnet óp de vloerverwarming. U dient hierbij rekening te houden dat het wapeningsnet wordt vastgemaakt of op hoogte gesteld.

Dekking leidingen cementdekvloer

Leidingen in de cementdekvloer leiden tot dikkere cementdekvloeren in vergelijking met de situatie dat er leidingen zijn opgenomen in bijvoorbeeld de draagvloer.

Dit blijkt onder meer uit de volgende bepalingen:
1. In de norm voor de zwevende cementdekvloeren (NEN 2742) is bepaald dat de cementdekvloer dikte verhoogd moet worden met de dikte van de leiding.
2. In de norm voor in het werk vervaardigede dekvloer (NEN 2741) staat vermeld dat indien in de dekvloer leidingen of buizen worden aangebracht, de dikte van de cementdekvloer boven deze leidingen en/of buizen tenminste 25 mm moet bedragen. Bij cementdekvloeren met een toplaag of machinaal gevlindert moet de totale dekking boven de leidingen tenminste 28 mm zijn.


Cementdekvloer met vloerverwarming
Cementdekvloer met vloerverwarming
Gevlinderde cementdekvloer met vloerverwarming
Gevlinderde cementdekvloer met vloerverwarming

Aandachtspunten horizontale leidingen cementdekvloer

Leidingen en/of buizen die horizontaal door de cementdekvloer worden geleid, geven een vergrote kans op scheurvorming en/of mechanische schade aan de cementdekvloer. Het is in dit kader van belang dat er voldoende dekking boven de leidingen aanwezig is. Veelal zal dat ertoe leiden dat de grootste dikte van de aanwezige leidingen mede bepalend is voor de dikte van de gehele cementdekvloer.

In geval van concentraties van horizontale leidingen in de cementdekvloer is het aan te raden om de dekking boven de leidingen te voorzien van een wapeningsnet dat aan weerzijden van de leidingen aan de draagvloer is bevestigd en de verwerking van wapeningsvezel in het speciemortel. U dient rekening te houden om kruisende leidingen zoveel mogelijk te vermijden en bij zwevende cementdekvloeren is het beter om de leidingen op te nemen in de ondergrond of in de uitvlaklaag.
Het aanbrengen van horizontale leidingen met procestemperaturen van meer dan 40 graden celcius (zoals warmwater- en/of CV leidingen) in de cementdekvloer moet worden voorkomen. Wanneer dit niet te vermijden is dat leidingen met procestemperaturen van meer dan 40 graden Celcius horizontaal in de cementdekvloer worden opgenomen, moeten deze "warme" leidingen ruim bemeten of thermisch isolerende mantelbuizen worden geleid. http://www.berkersvloeren.nl/cementdekvloer/opstook-protocol-vloerverwarming.html

Offerte aanvragen

Showroom

Fotogalerij

Film

Nieuws

Nieuwsbrief ontvangen

ReferentiesFacebook Twitter


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer

>> meer nieuws <<

Twitter: @BerkersVloeren
Berkers Vloerenbedrijf
Ekkersrijt 4403
5692 DL SON

Bezoek showroom op afspraak

T: 00 31 (0)499 - 47 61 99
W: www.BerkersVloeren.NL
W: www.Totaal-Vloeren.NET
E: info@berkersvloeren.nl


Berkers Totaal Vloeren
Over ons
Vloeren showroom
Route Berkers Totaal Vloeren
Vloeren in de media
Referenties
Fotogalerij
Nieuwsbrief
Garanties
Privacy Disclamer
  Vloeren
Cementdekvloeren
Gietvloeren
PU Gietvloeren
Betonlook vloeren
Coating betonvloer
mFLOR PVC vloeren
Siergrindvloeren
Onderhoudsadvies
  Werkgebied
Brabant
Limburg
Noord Holland
Zuid Holland
Utrecht
Gelderland
  Noa afbouwgarantie
Copyright © 2017 Berkers Vloeren | sitemap