Gepleisterde cementdekvloer of gekleurde gevlinderde cementdekvloer


Om uiteenlopende redenen, waaronder het missen van de “natuurlijke look” zoeken voornamelijk particulieren naar alternatieven voor de meest bekende en toegepaste betonlook kunstvloerafwerking (gietvloer PU of Epoxy). Een alternatief voor de betonlook gietvloer kan zijn een gepleisterde cementdekvloer, gekleurde gevlinderde cementdekvloer of een monolithisch afgewerkte betonvloer.Gepleisterde cementdekvloer
De zogenaamde pleistervloeren zijn een traditionele en oude afwerking van cementdekvloeren ofwel zandcement vloeren welke in garages en loodsen werd/wordt toegepast. Het pleisteren van een cementdekvloer is een afwerking waarbij nat-op-nat wordt gewerkt waardoor de cementdekvloer een verharde toplaag verkrijgt. Nadat de cementdekvloer is gerealiseerd wordt hierover met een cementpap en een speciale toevoeging de reeds gerealiseerde cementdekvloer bewerkt. Hierdoor kunnen pleistervloeren dan ook alléén gerealiseerd worden indien er een nieuwe cementdekvloer gesmeerd moet worden. Zowel bij een gepleisterde cementdekvloer als een monolithisch afgewerkte betonvloer kunnen er (krimp)scheuren ontstaan welke zichtbaar blijven in het werk. Dit neveneffect benadrukt daarin tegen wél de natuurlijke look en geeft de vloer een robuuste uitstraling. Bij gepleisterde cementdekvloeren dient u rekening te houden met oneffenheden, structuur verschillen in het werk en is bij het plaatsen van kantstroken tegen de wanden (veel voorkomend bij zwevende cementdekvloeren) een opening na realisatie zichtbaar. Deze opening kan door de opdrachtgever achteraf worden dicht gekit of het plaatsen van plinten.


Naturel gepleisterde cementdekvloer voorzien van een transparante matte coating
Naturel gepleisterde cementdekvloer voorzien van een transparante matte coating

Door het pleisteren wordt de cementdekvloer (vrijwel) stofvrij en zijn er slagen in het werk zichtbaar, echter niet vloeistofdicht of vuil resistent. Het is dan ook aan te bevelen om onderhoudsredenen de pleistervloer na droging te voorzien van een transparante matte coating of impregneer pegolith silicaat. Meer informatie over afwerking van de gepleisterde cement dekvloer treft u aan bij “Afwerking natuurlijke betonvloer”.


Achter start pleisteren, <br>midden gevlinderd,<br> vóór speciemortel
Achter start pleisteren,
midden gevlinderd,
vóór speciemortel
Start pleisteren <br>cementdekvloer
Start pleisteren
cementdekvloer
Gepleisterde cementdekvloer
Gepleisterde cementdekvloer


Door de enorme vraag naar gepleisterde cementdekvloeren heeft Berkers Vloerenbedrijf het concept verder doorontwikkeld en kunnen er momenteel ook gepleisterde cementdekvloeren in kleur worden geleverd. Doordat er gewerkt wordt met natuurlijke materialen, zand en cement, kan er géén exacte kleurbepalingen worden afgegeven en zijn er dus kleurverschillen mogelijk. Het is mogelijk om de gepleisterde cementdekvloer volledig te kleuren dan wel alléén de toplaag van de pleistervloer.

Kortom, een gepleisterde cementdekvloer is een gedurfde en zeer persoonlijke vloerafwerking met een robuuste en natuurlijke uitstraling met oneffenheden in het werk!

LET OP: reparatiewerkzaamheden zijn achteraf niet uit te voeren.
In het geval dat er randstroken zijn geplaatst tegen de muren blijf je een opening houden bij de muren welke achteraf dicht gekit kan worden of door middel van het plaatsen van plinten.


In juni 2010 zijn de gepleisterde cementdekvloeren onverwachts opgenomen in een uitgebreide rapportage van het interieurmagazine 1001 woonideeën. Onderstaand enkele pagina's van de rapportage. De volledige rapportage kunt u opvragen en downloaden bij het nieuwsoverzicht.
Gekleurde cementdekvloer gevlinderd

Een van de eerste alternatieven welke particulieren voor ogen hebben als ze een vloer willen gemaakt van natuurlijke materialen (betonlook) is een gevlinderde cementdekvloer. Een cementdekvloer al dan niet gevlinderd is niet opworpen in eerste instantie als eindafwerking. Een cementdekvloer is dan ook van veel poreuzer materiaal (zand en cement) gemaakt dan bijvoorbeeld een betonvloer. Een cementdekvloer kan dan ook niet zo glad worden afgevlinderd als een betonvloer en blijft altijd open poriën hebben. Een eindafwerking zoals bijvoorbeeld een transparante matte coating is dan ook noodzakelijk om de vloer als eindafwerking in woonhuizen leefbaar te maken (zonder eindafwerking blijft een gevlinderde cementdekvloer stoffen en is deze niet vloeistofdicht).
Het is ook mogelijk om een gevlinderde cementdekvloer op kleur te maken. Kleuring van de volledige cementdekvloer is dan om uitvoeringsredenen noodzakelijk. Doordat er gewerkt wordt met natuurlijke materialen (zand en cement) waarvan de samenstelling per keer verschilt waardoor er geen exacte kleurgarantie gegeven kan worden.


Volledig ossebloed gekleurde cementdekvloer welke ook in kleur is gepleisterd.
Volledig ossebloed gekleurde cementdekvloer welke ook in kleur is gepleisterd.

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Referenties
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer