Afwerking cementdekvloer of betonvloer


Een gepleisterde cementdekvloer en een gevlinderde betonvloer is van nature niet ontworpen als eindafwerking voor in woonhuizen. Deze vloeren zijn dan ook van nature niet vloeistofdicht en/of vuil resistent, hetgeen om onderhoudsredenen veelal wel gewenst is indien de cementdekvloer of betonvloer tevens als eindafwerking dient in een woonhuis.


Gepleisterde cementdekvloer Eindhoven
Gepleisterde cementdekvloer Eindhoven
Gepleisterde cementdekvloer betonlook
Gepleisterde cementdekvloer betonlook


Transparante matte coating


Door het aanbrengen van een transparante matte coating op de pleistervloer of betonvloer (na volledige droging van de gepleisterde cementdekvloer of betonvloer) wordt de gepleisterde cementdekvloer, gevlinderde cementdekvloer of betonvloer vloeistof werend en vuil resistent. De coating heeft een systeemdikte van circa 0,02 mm en is in meer en minder mate krasgevoelig. Een voordeel van het toepassen van een transparante matte coating is dat eventuele ontstane krimpscheuren opgevuld worden door de aan te brengen coating. Bij een afwerking met impregnatie of wax / olie blijft de krimpscheur open dus ook mogelijkheid tot het indringen van bevuiling.Toepassing transparante coating of impregneer


Een transparante coating is beter bestand tegen vuil en vocht waardoor deze vloerafwerking meer geschikt is voor toepassing in woonhuizen dan impregnatie of waxen/oliën.  Voor beide toepassingen geldt dat het oppervlak schoon dient te zijn en eventuele (krimp) scheuren en oneffenheden in de gepleisterde cementdekvloer ofwel betonvloer zichtbaar blijven.

De keuze van een gepleisterde cementdekvloer of betonvloer in een woonhuis is zeer persoonlijk, zowel op esthetisch vlak als de gebruiksvoorwaarden welke gesteld worden aan de vloerafwerking.


Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer