Verschillende betonlook vloeren


Woonbeton of wel de betonlook vloeren is door interieurarchitecten enkele jaren geleden geïntroduceerd. De betonlook vloeren zijn momenteel uitgegroeid tot een zeer populaire vloerafwerking welke niet alleen wordt toegepast in de zogenaamd trendy winkels en designinterieurs maar komen ook steeds vaker voor in ieder type interieur van woonkamer tot slaapkamer.

Design Woonbeton met witte keuken
Design Woonbeton met witte keuken


Betonlook vloeren benaderen in lichte en donkere grijze kleuren het effect van een gevlinderde betonvloer als eind afwerking. Er komen steeds meer verschillende soorten betonlook vloeren elk met hun voor- en nadelen. Belangrijk voor ons is dat uw verwachtingen en eisen bij ons bekend zijn zodat wij u goed kunnen adviseren en informeren wat u van de verschillende producten mag verwachten.


Minimalistisch Venetiaans Woonbeton


Een uitstraling als een licht gepolijste betonvloer maar dan een afwerking waarbij de vloer volledig handmatig met een special samenstelling van cement wordt gespaand en maar slecht 2 mm dik is. Bij het Venetiaans woonbeton hoeft u zich geen zorgen te maken over lange droogtijden en lange risico's op bevuiling zoals bij de natuurlijke gevlinderde betonvloer of gepolijste betonvloer het geval is. Het Venetiaans woonbeton kan in de laatste afwerkingsfase worden gerealiseerd en is verkrijgbaar in een brede range woonbeton kleuren.

Sport winkel Venetiaans woonbeton
Sport winkel Venetiaans woonbeton

PU Gietvloer


De meest bekende betonlook vloerafwerking is wel de PU of Epoxy betonlook vloer maar ook weleens marmerlook genoemd. Deze betonlook kunststof vloerafwerkingen worden helemaal naadloos gelegd en zijn makkelijk in onderhoud.

PU gietvloer betonlook gemeleerd twee kleuren grijs
PU gietvloer betonlook gemeleerd twee kleuren grijs
PU gietvloer uitvoering in 1 kleur grijs


CONCRETE DESIGN WOONBETON

Concrete Design Woonbeton is een cementgebonden gietvloer met een stoere en robuuste uitstraling. Een prachtige vloer welke in de projectbranche wordt toegepast en incidenteel particulier.


NATUURLIJKE BETONLOOK VLOEREN:
PLEISTERVLOER of GEKLEURDE GEVLINDERDE CEMENTDEKVLOER
Naar mate de populariteit van de zogenaamde woonbeton vloeren is groeit komt uit de markt vraag naar betonlook vloeren gemaakt van de natuurlijke materialen zoals zand en cement of beton waarbij de natuurlijke look wordt benadrukt. Voorbeelden hiervan zijn de gepleisterde cementdekvloeren of een (gekleurde) gevlinderde cementdekvloer (is een standaard vloer). Medio juni 2011 zijn de gepleisterde cementdekvloer van Berkers Vloerenbedrijf dan ook uitvoering aanbod gekomen in het magazine 101 woonideeën.

Bij het tabblad “NIEUWS” kunt u de volledige rapportage van 101 woonideeën bekijken en downloaden.

101 woonideeën
101 woonideeën

NATUURLIJKE BETONLOOK VLOEREN: GEVLINDERDE BETONVLOER
De meest voor de hand liggende keuze voor een natuurlijk betonlook vloer is uiteraard een betonvloer (van deze uitstraling is de meest bekende betonlook gietvloer afgeleid). Bij de realisatie van een betonvloer wordt gebruik gemaakt van een kleinere afvlindermachine en werkmaterieel zodat deze geschikt zijn voor het afwerken van betonvloeren in woonhuizen waarbij een hoog waardig beton wordt gebruikt. Uiteraard is er bij een natuurlijke vloer kans op scheurwerking en craquelé. Een vakman kan de randen en kanten strak afwerken, hetgeen een specialistisch bedrijf op dit gebied kan. Door het polijsten van de gevlinderde betonvloer krijgt de betonvloer een gladdere uitstraling en wordt deze vloer veelal als woonbeton benoemd. Berkers Vloeren realiseert geen gevlinderde betonvloeren.


Betonvloer design woonhuis
Betonvloer design woonhuis


Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer