Droogtijdversneller 16 dagen cementdekvloer


Een droogtijdversneller is een fabrieksmatig vervaardigd chloridevrij additief voor cementdekvloeren. De droogtijdversnellers zijn bedoeld voor het vervaardigen van zowel hechtende als zwevende cementdekvloeren en door toevoeging worden name de technische eigenschappen van de cementdekvloer in hoge mate verbeterd.

De reactieve componenten in de sneldrogende cementdekvloer zorgen ervoor dat het cement optimaal verhardt zodat een sterkere en resistentere vloer ontstaat (betere “verkiezeling”). Speciaal geselecteerde vezels in de sneldrogende cementdekvloer zorgen voor een 3-dimensionaal skelet in de cementdekvloer waardoor de plastische krimp verminderd wordt en de vervormingscapaciteit toeneemt. De reactieve componenten voor de versnelling van de cementverhardening zorgen voor een snelle beloopbaarheid en bekleedbaarheid.

Door het toevoegen van de droogtijdversneller 16 dagen wordt de droogtijd van de cementdekvloer verkort naar 16 dagen waarna de cementdekvloer na 16 dagen gereed is voor bedekking en het rest vochtpercentage lager is dan de vereiste 2%.

Eigenschappen droogtijdversneller cementdekvloer


Eigenschappen  Droogtijdversneller 16 dagen
 Druksterkte 28 dagen (N/mm2)*1

 25

 Buigtreksterkte 28 dagen (N/mm2)*1

 4

 Beloopbaar

 2 dagen

 Bekleedbaar t.b.v. vloerafwerking

 16 dagen


1* Bij 20 graden Celcius en 50% RV laboratoriumomstandigheden.

Opmerking: Vers aangebrachte vloeren altijd beschermen tegen overmatige tocht, vorst en directe zonnestraling.

Belangrijk: Het overtollige vocht in de cement dekvloer kan alleen afgevoerd worden indien er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn en de temperatuur minimaal 10 graden bedraagt. Slechte bouwomstandigheden kan het drogingsproces enkele dagen vertragen.

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer