Cementdekvloer: indeling naar uitvoering


Op basis van de werkwijze van uitvoering is onderscheid te maken in de volgende cementdekvloeren:
1. Hechtende cementdekvloer ofwel zandcementvloer
2. Niet hechtende cementdekvloer ofwel zandcementvloer
3. Zwevende cementdekvloer ofwel zandcementvloer
4. Cementdekvloer met vloerverwarming ofwel zandcementvloer

1. Hechtende cementdekvloer


Dit is een cementdekvloer die gehecht wordt aangebracht op de draagvloer. De hechting gebeurt door middel van het aanbranden van cement, specie en water. Hierdoor kan veelal worden volstaan met een lagere sterkte en/of geringere dikte van de vloer.

Hechtende cementdekvloer

2. Niet hechtende cementdekvloer


Dit is een cementdekvloer die bewust wordt losgehouden van de ondergrond door middel van het aanbrengen van een scheidingsfolie of een laag zand. Een niet hechtende cementdekvloer ofwel zandcement dekvloer wordt bijvoorbeeld aangebracht op scheurgevoelige ondergronden of indien er vocht vanuit de draagvloer naar de afwerkvloer te verwachten is. Om er inderdaad voor te kunnen zorgen dat de draagvloer en cementdekvloer afzonderlijke lagen vormen moet de draagvloer vlak zijn en de scheidingslaag voldoende dikte hebben.

Niet hechtende cementdekvloer

3. Zwevende cementdekvloer


Dit is een cementdekvloer ofwel zandcement dekvloer die wordt gemaakt op een isolatielaag die op de draagvloer is aangebracht. De belangrijkste reden voor toepassing van een zwevende cementdekvloer is het vergroten van de akoestische isolatie of de warmte-isolatie van een vloerconstructie.

Zwevende cementdekvloer

4. Cementdekvloer met vloerverwarming


In dit geval vormt de cementdekvloer ofwel zandcement dekvloer een wezenlijk onderdeel van het vloerverwarmingspakket. De uitvoering van een cementdekvloer met vloerverwarming kent vele varianten.

cementdekvloer met vloerverwarming

Berkers Vloerenbedrijf adviseert u graag welk type cementdekvloer ofwel zandcement vloer voor u het meest geschikt is. Beschikbare hoogte, vloeropbouw, eisen welke gesteld worden aan de cementdekvloer als het gebruik van de cementdekvloer zijn belangrijke aspecten om tot een goede beoordeling te komen.

Een prijsopgave voor het leggen van een cementdekvloer ofwel zandcement vloer kunt u eenvoudig via onze website www.BerkersVloeren.nl aanvragen bij de button links op de website "offerte/advies" (of op deze link klikken).


Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer