Beton Ciré


Een wand- en vloerafwerking welke steeds populairder wordt is het Beton Ciré. Beton Ciré Orginale is een betonstuc welke van oorsprong afkomstig is uit Frankrijk. De letterlijke vertaling van Beton Ciré is gewreven beton. De betonstuc wordt door toevoeging van resin in een of meerdere lagen aangebracht op de wand of vloer waarna, na droging, een steenachtige stuc wordt verkregen, het zogenaamde Beton Ciré.


Beton Ciré op wanden


Beton Ciré wordt in Nederland inmiddels al jaren toegepast als wandafwerking door stukadoren en de Beton Ciré afwerking wint steeds meer populariteit! De toenemende populariteit komt uiteraard door de bijzonder mooie betonstuc uitstraling. In een woonkamer kan de Beton Ciré open haard bijvoorbeeld een echte eye-catcher zijn welke de ruimte een bijzondere sfeer geeft!


Maar naast de prachtige uitstraling van het Beton Ciré zijn ook de praktische redenen een gevolg van de groeiende populariteit. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de toepassing van Beton Ciré in badkamers en wc's. Géén bevuiling van de tegelvoegen meer doordat Beton Cire een naadloze en vloeistofdichte wandafwerking is.


Beton Ciré vloeren


Een Beton Ciré afwerking op de vloer vergt een totaal andere aanpak als een Beton Ciré wandafwerking, waardoor een stukadoor veelal deze afwerking niet kan aanbieden of voldoen aan de juiste aanpak. Beton Ciré kan op vrijwel elke vormvaste, schone, vlakke ondervloer worden aangebracht. De juiste aanpak van de voorbehandeling(en) verschilt per ondergrond en is essentieel om tot een mooi en solide resultaat van uw Beton Ciré vloer te komen.


Berkers Vloeren kan een Beton Ciré wandafwerking verzorgen in combinatie met de realisatie van een Beton Ciré vloer, echter dient de wand reeds eerst door een stukadoor mooi vlak te zijn gemaakt voor een mooi resultaat van uw Beton Cire wandafwerking.

Het gezegde "Schoenmaker, blijf bij je leest" is voor een afwerking zoals Beton Ciré zeker van toepassing zowel voor wand als vloer.


Na de voorbehandeling(en) van de ondervloer worden er afhankelijk van de gekozen Beton Ciré vloerafwerking één of twee Beton Ciré lagen aangebracht. Afhankelijk van de gewenste uitstraling wordt het aangebrachte Beton Ciré fijn of grof geschuurd en afgewerkt met de Eco Sealer van Beton Ciré of onze eigen unieke transparante matte coating.


Onze transparante coating is ontwikkeld voor minerale ondergronden, zoals de gevlinderde betonvloer en cementdekvloeren, en heeft een zeer matte uitstraling waardoor de afwerking nauwelijks zichtbaar is en de natuurlijke uitstraling van het beton volledig tot uiting komt. Uiteraard is het ook mogelijk om de Beton Ciré vloer af te werken met een transparante zijdeglans coating welke zorgt voor een glansgraad op de vloer.


Meer informatie over Beton Ciré en de vele kleurmogelijkheden kunt u vinden op de website www.beton-cire.nl of onze betonlook website www.Totaal-Betonlook.NET. Uiteraard kunt u ook bij Berkers Vloeren eenvoudig een prijsopgave aanvragen voor uw Beton Ciré vloer en eventueel in combinatie met de vloer ook de wandafwerking.


Is een beton cire vloer iets voor u?

Beton cire is Frans voor ´geweven beton´. In Frankrijk wordt beton cire al langer toegepast, maar ook in Nederland wint beton cire steeds meer aan populariteit. Beton cire bestaat uit een mengsel van zeer fijn gemalen zand en kiezelstenen, een speciale kunsthars en naar wens een kleurstof. Dit mengsel vormt een dun laagje beton en kan op vele plekken aangebracht worden. Een erg populaire plek is bijvoorbeeld de badkamer, waar u prachtige naadloze wanden kunt voorzien van beton cire. U kunt dit door laten lopen over de randen van het bad of als afwerking van het toilet. Het grote voordeel is dat u beton cire in iedere kleur kunt krijgen die u wenst. Naast de wanden en andere objecten, is ook een beton cire vloer mogelijk.

Wat zijn de mogelijkheden met beton cire vloeren?

Beton cire vloeren zijn prima te plaatsen in combinatie met wanden van beton cire. Sterker nog, voor een strak en glad resultaat, is een combinatie tussen vloeren en wanden noodzakelijk. De wanden lopen dan als het ware door in de vloer. Ook op de vloer heeft u het voordeel dat er geen naden zijn waar stof en vuil in kan nestelen. Beton cire vloeren zijn mede doordat ze naadloos zijn, geheel waterdicht. Er zijn diverse afwerkingen mogelijk met beton cire vloeren. De vloer kan zowel grof als fijn worden geschuurd. Voor de uiteindelijke uitstraling is een laag transparante coating nodig. Als u de betonlook wilt houden, dan is een matte coating aan te raden.

Een vloer met beton cire laat u plaatsen door Berkers Vloeren

Een vloer met beton cire plaatsen, vergt hele andere technieken dan andere soorten vloeren. Als u uw wanden en/of vloeren wilt voorzien van een strakke laag beton cire, laat dit dan door een professionele partij doen, zoals Berkers Vloeren. Bij ons heeft u keuze uit talloze kleuren voor uw beton cire wanden en vloeren en uiteraard mag u een zeer vakkundige dienstverlening verwachten. Neem als u een prijsopgave wilt, contact met ons op. We maken dan zo snel mogelijk een afspraak.

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer