Home » Vloeren » Woonbeton vloeren

Woonbeton vloeren

Woonbeton heeft een pure, natuurlijke en veelal minimalistische uitstraling. De eenvoud en natuurlijkheid van het woonbeton geeft een extra dimensie aan uw ruimte en interieur.
Deze leefbeton vloeren zijn uitermate geschikt voor binnen.

Soorten woonbeton

Er zijn veel verschillende soorten woonbeton verkrijgbaar in de vloerenmarkt elk met een eigen unieke uitstraling. In zijn algemeenheid wordt onder woonbeton verstaan vloeren welke gemaakt zijn van (gedeeltelijk) natuurlijke materialen zoals beton en cement.

De meeste bekende vorm is natuurlijk de gevlinderde of gepolijste betonvloer maar ook vloeren zoals de cementgebonden gietvloer, de Lavasteen gietvloer, Bio Cement gietvloer alsmede de micro betonvloeren Design Woonbeton en Venetiaans Woonbeton zijn voorbeelden van woonbeton vloeren. De betonlook gietvloer wordt meestal gekenmerkt als een betonlook vloer doordat deze gemaakt is van polyurethaan.

 

Cementdekvloer 40

Kenmerken woonbeton

Leefbeton ook woonbeton genoemd, is een naadloze vloer welke met de hand ambachtelijk wordt gelegd. Woonbeton heeft veelal het uiterlijk van robuust beton met de daarbij behorende kenmerken en is geschikt voor toepassing met vloerverwarming. De woonbeton vloeren zoals de gevlinderde betonvloer alsmede de gepleisterde cementdekvloer zijn vloeren waarbij voldoende opbouwhoogte, minimaal 80 mm, benodigd is. Voor woonbeton vloeren zoals de Bio Cement gietvloer, de Lavasteen gietvloer, Design woonbeton of Venetiaans woonbeton is slechts een opbouwhoogte van 2 tot 5 mm benodigd en kan op vrijwel elke vormvaste en vlakke ondervloer toegepast worden.

  • Afhankelijk van het soort woonbeton, naar wens gekleurd
  • Natuurlijke kleurschakering en oneffenheden in de vloer
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Ruimte vergrotend, naadloos
  • Slijtvast en duurzaam

Prijzen

De prijs van een woonbeton vloer is afhankelijk van diverse factoren zoals het soort woonbeton dat uitgekozen wordt, aantal m2 en eventuele voorbehandelingen van de ondergrond. Benieuwd naar de verschillende soorten woonbeton vloeren, de mogelijkheden en prijs?
Maak een afspraak voor een bezoek in de showroom om de verschillende mogelijkheden te beleven of vraag eenvoudig een prijsopgave op via onze website.

Kies een woonbeton vloer die bij u past

Woonbeton is een verzamelnaam van verschillende soorten vloeren waarin cement, zand en/of grind is gebruikt. Een andere benaming voor woonbeton vloeren is ook wel leefbeton of betonlook vloeren. Maar waarom kiezen voor een woonbeton vloer? De reden is vrij eenvoudig,een woonbeton vloer is een comfortabele en mooie vloer voor in huis. Minder koud dan een industriële gevlinderde betonvloer en makkelijker schoon te houden.

Welke soorten woonbeton zijn er?

Bij Berkers Vloeren kunt u terecht voor diverse soorten woonbeton vloeren. Een populaire soort woonbeton vloer, is Venetiaans woonbeton. De uitstraling van deze vloer is als een gevlinderde betonvloer. Hierbij is de vloer licht gepolijst, met een dikte van 2 tot 3 millimeter. Een kenmerk aan Venetiaans woonbeton is dat het een natuurlijk ogende vloer lijkt, met een soort van wolkachtige effect. Een ander soort woonbeton vloer, is de Bio Cement gietvloer. Hierbij wordt gebruikgemaakt van natuurlijke vulmiddelen waardoor de vloer een rustig levendig uitstraling heeft en een perfecte basis voor uiteenlopende interieurs. Uiteenlopende kleurmogelijkheden van warme zand kleuren tot grijzige industriële kleuren met unieke schakeringen.

Uw naadloze vloerafwerking bestelt u bij Berkers Vloeren

Heeft u belangstelling voor een woonbeton vloer? Een vakkundige plaatsing is uiterst belangrijk, als u lang van uw vloer wilt genieten. Als u in een straal van 80 km vanaf Son of Eindhoven woont, dan kunt u hiervoor een beroep doen op de vloerexperts van Berkers Vloeren. Wij zijn al sinds 1993 actief in de vloerenbranche, hebben enorme ervaring en blijven voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. U kunt een afspraak met ons maken, als u een vloer van woonbeton wilt zien. U kunt hiervoor namelijk terecht in onze showroom.

Offerte

Vraag vrijblijvend aan

Showroom

Zien, voelen, vergelijken

Inspiratie

Bekijk onze fotogallerij!

Kwaliteit

Ambachtelijk vakwerk

Kleuradvies

Kleuren combinaties

Contact

Heb je vragen?

Gietvloeren

categorie 5

Living Quartz Stone

Stoer en eigentijds, warm en verfijnd tegelijk.

categorie 5

Bio Cement gietvloer

Bijzondere cementgebonden natuurlijke gietvloer

PU gietvloer duo

PU gietvloer DUO

Opgebouwd uit twee kleuren, glad en levendige.

Quartz Stone Gietvloer Base

Quartz Stone Base

Een bijzonder speels effect door de zichtbare Quartz.

PU gietvloer duo

Lavasteen gietvloer

Oersterke steenachtige woonbeton gietvloer

categorie 3

PU gietvloer UNI

Glad, heeft geen patronen, effecten of structuren.

categorie 3

Gietvloer NATURE Special

Een natuurlijk en uniek betonlook variatie patroon.

categorie 2

Epoxy gietvloer

Bedrijfsmatige vloer, mechanische belastbaarheid.

Woonbeton

BEWERKT Venetiaans woonbetonvloer Waalwijk

Venetiaans Woonbeton

Een uniek levendig, gewolkte woonbeton vloer.

Pure base

Bio cement gietvloer CLASSIC

Rustige, sterke, ecologische woonbeton gietvloer

Pure base

Pure Base

Rustig basis met stoer structuren.

Venetiaans STRUTTURA met kleed

Venetiaans STRUTTURA

Speciale, stoere uitvoering van Venetiaans Woonbeton.

categorie 3

Bio cement gietvloer RAW

Levendig, sterk woonbeton - 100% natuurlijke vulstoffen

categorie 3

Industriële betonnen vloer

Minimaal vloersysteem van 1 mm dik

Design Woonbeton keuken silk grey

Design Woonbeton

Gepleisterde micro-beton vloer met natuurlijk karakter.

categorie 3

Beton Ciré

Betonstuc welke van oorsprong afkomstig is uit Frankrijk.