Siergrindvloer


Siergrind heeft een natuurlijke, warme en bijzonder stijlvolle uitstraling. Deze mooie decoratieve vloerafwerking heeft ongekende mogelijkheden in kleurencombinaties en korreldiktes.

De talloze kleurmogelijkheden gecombineerd met de gunstige eigenschappen van het materiaal maken deze vloerafwerking geschikt voor ieder soort interieur, of het nu gaat om een klassieke of een moderne design inrichting.

Een siergrindvloer  is duurzaam en zeer gemakkelijk in het onderhoud. Hierdoor is de siergrindvloer dť ideale vloer voor gezinnen met kinderen of huisdieren, maar ook voor winkels en kantoorruimtes.

Kwalificaties siergrind


Siergrind bestaat uit gewassen, gedroogd en op maat gezeefd kwarts. In de fabriek wordt het grind op de naar u gewenste kleur gebracht. De kleuren zijn vrijwel onbeperkt onderling te mengen. Op iedere ondervloer brengen wij eerst de juiste primer aan om zuiging van de ondervloer te remmen. Hierdoor ontstaat een uitstekende hechting.

Het grind wordt daarna door ons vermengd met een duurzaam gemodificeerd bindmiddel en vervolgens meestal met een vloerspaan of rei aangebracht op de vloer. De chemische doorharding is afgerond na circa 7 dagen, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Afhankelijk van de korreldikte wordt ons siergrind aangebracht in laagdiktes van 6-12 mm.


Siergrind in vlakken gelegd, zeer bewerkelijk maar het resultaat is geweldig!
Siergrind in vlakken gelegd, zeer bewerkelijk maar het resultaat is geweldig!


Een siergrindvloer kan op nagenoeg iedere ondervloer worden aangebracht. In principe is iedere verharde minerale ondervloer geschikt ofwel elke vormvaste ondergrond (zandcementvloeren, bestaande gietvloeren, tegels en monoliet afgewerkte betonvloeren). Daarnaast is een siergrindvloer ook uitermate goed te combineren met vloerverwarming.

Voor intensief te gebruiken ruimtes, waar de kans op verontreiniging groot is, adviseren wij de openstructuur van siergrindvloer dicht te zetten. Na behandeling met deze unieke topcoat dringt vervuiling en/of water niet door in de siergrind maar blijft het op de beschermende toplaag liggen van de siergrindvloer. Hierdoor is vet en vochtige vervuiling makkelijk te verwijderen. De siergrindvloer behoudt zijn natuurlijke antislip oppervlak, ook na behandeling met een topcoat.

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Referenties
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer