Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Vloerverwarming op wapening Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingslangen worden geknoopt heeft slecht een functionele functie voor het eenvoudig verwerken van de vloerverwarmingslangen. De misvatting is dan ook dat dit zogenaamd onder-wapeningsnet zorg draagt voor het reduceren van (krimp)scheuren in de cementdekvloer.
Het wapeningsnet voor het reduceren van scheurwerking dient dan ook in de bovenlaag van de cementdekvloer te worden geplaatst, dus bóven de vloerverwarming. Een andere mogelijkheid voor het reduceren van krimpscheuren in de plastische fase is het verwerken van wapeningsvezel in het vloermortel. Gezien meerdere factoren is er helaas géén 100% garantie om scheurvorming tegen te gaan. Het toepassen van de juiste materialen, aanhouden van voldoende dikte en dekking boven leidingen in de cementdekvloer alsmede de normeringen in acht houden voor het opstoken van de vloerverwarming maken de kansen op scheurvorming geringer. Het opstookprotocol voor cementdekvloeren met vloerverwarming kunt u HIER downloaden.
Terug

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer