Ondergrond van de cementdekvloer

In principe zijn alle (samengestelde) draagvloeren zoals een betonvloer, mits goed stabiel en voldoende draagvermogen, geschikt om een cementdekvloer op aan te brengen.

Minimale dikte hechtende cementdekvloer

Een hechtende cementdekvloer ofwel zandcementvloer dient een minimale dikte van 30 mm te hebben om voldoende hechting te kunnen realiseren. Veelal is het aanbranden van de cementdekvloer onvoldoende en zal de cementdekvloer moeten worden voorgelijmd alvorens de cementdekvloer gesmeerd kan worden.

Hechtende cementdekvloer
Hechtende cementdekvloer
Silo plaatsing t.b.v. realisatie cementdekvloer
Silo plaatsing t.b.v. realisatie cementdekvloer


Verontreiniging en hechting cementdekvloer

Het oppervlak van de draagvloer moet vrij zijn van stoffen en/of losliggende (bouw)delen die de hechting nadelig kunnen beÔnvloeden (zoals bijvoorbeeld oliŽn, vetten, stof, vuil, lijmresten, poederige of brosse oppervlakken). Voor hechtende cementdekvloeren geldt om een goede hechting te verkrijgen het van belang is dat de ondergrond voldoende ruw is dan wel open poriŽn geeft. Voor het verkrijgen van een goede hechting tussen de draagvloer en de zandcement dekvloer wordt er door Berkers Vloerenbedrijf een aanbrandlaag op de draagvloer aangebracht. Als er geen bijzonderheden eisen zijn gesteld aan de hechting van de zandcement dekvloer ofwel cementdekvloer op de draagvloer is het voldoende de ondergrond bezemschoon te maken. Afhankelijk van de situatie kan er ook voor gekozen worden de draagvloer voor te lijmen door gebruik te maken van zogenaamde hechtprimer om tot een goede hechting te komen.

Onvolkomenheden in de ondergrond

De draagvloer moet op de aanwezigheid van scheuren en/of voegen worden gecontroleerd. Indien deze onvolkomenheden worden geconstateerd kunnen er maatregelen worden getroffen om het risico van (verdergaande) scheurvorming in de dekvloer als gevolg van deze onvolkomenheden te verminderen.

Bevochtigen van de ondergrond

industriele vloer beurs Duitsland DAF Bij cementdekvloeren zal een sterke zuiging van de ondergrond voorkomen moeten worden. Dit kan door het aanbrengen van een hechtprimer of door het bevochtigen van de ondergrond. Het bevochtigen betekent wel dat de droogtijd zal toenemen. Voordat de cementdekvloer wordt aangebracht moet de ondergrond weer licht zijn opgedroogd.


Eisen aan omgeving

Voor cementdekvloeren geldt dat:
1. De temperatuur van de ondergrond en de verhardende specie gedurende de eerste drie dagen niet lager dan 0 graden Celcius en niet hoger dan 30 graden Celcius is.
2. De luchtvochtigheid tenminste twee etmalen niet onder de 80% komt.Meterpeil

Voor het bepalen van een nauwkeurige vloeropbouw dient er meterpeil (1 meter boven afgewerkte vloer) worden uitgezet in de hoeken van elke ruimte. Op deze manier kan er ook beoordeeld worden of de beoogde hoogte van de vloeropbouw haalbaar is (conform de uitvoeringseisen NEN-norm en in relatie tot deuren, kozijnen, trappen etc). Een goede voorbereiding is het halve werk en levering van kwaliteit!


Laser t.b.v. controle meterpeil
Laser t.b.v. controle meterpeil

Offerte aanvragen

Showroom

Fotogalerij

Film

Nieuws

Nieuwsbrief ontvangen

ReferentiesFacebook Twitter


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer

>> meer nieuws <<

Twitter: @BerkersVloeren
Berkers Vloerenbedrijf
Ekkersrijt 4403
5692 DL SON

Bezoek showroom op afspraak

T: 00 31 (0)499 - 47 61 99
W: www.BerkersVloeren.NL
W: www.Totaal-Vloeren.NET
E: info@berkersvloeren.nl


Berkers Totaal Vloeren
Over ons
Vloeren showroom
Route Berkers Totaal Vloeren
Vloeren in de media
Referenties
Fotogalerij
Nieuwsbrief
Garanties
Privacy Disclamer
  Vloeren
Cementdekvloeren
Gietvloeren
PU Gietvloeren
Betonlook vloeren
Coating betonvloer
mFLOR PVC vloeren
Siergrindvloeren
Onderhoudsadvies
  Werkgebied
Brabant
Limburg
Noord Holland
Zuid Holland
Utrecht
Gelderland
  Noa afbouwgarantie
Copyright © 2017 Berkers Vloeren | sitemap