Doel cementdekvloer ofwel zandcement dekvloer


Een cementdekvloer, zandcementvloer, smeervloer ofwel specievloer is de basis voor een bovenvloer zoals tapijt of een andere vloerbedekking. De onderliggende constructievloer, zoals bijvoorbeeld de betonvloer, is hiervoor meestal niet vlak genoeg. Een kwalitatieve ondervloer is dus essentieel voor het kunnen leggen van een mooie bovenvloer. Cementdekvloeren vervullen in tegenstelling tot een draagvloer geen dragende functie.
Een cementdekvloer ofwel zandcement vloer wordt aangebracht met als doel:
Gepleisterde cementdekvloer garage, geschikt als afwerkvloer met verharde toplaag en gladdere afwerking

1. Een gewenst peil te realiseren
Hoewel het technisch mogelijk is wordt meestal niet gekozen voor het direct op hoogte aanbrengen en voor gebruik afwerken van een draagvloer (zoals een betonvloer of lewis platen). Reden hiervoor is de benodigde speelruimte in de maatvoering, de gewenste eenvoud van werken en de hogere kosten van afwerking voor een draagvloer. Een voordeel van gebruik van een cementdekvloer is dat leidingen hiermee uitstekend kunnen worden weggewerkt en afschotlagen kunnen worden gerealiseerd.

2. Als drager te fungeren voor een later aan te brengen vloerafwerking
Bij het aanbrengen van een draagvloer ontstaat vaak een oppervlak dat niet direct geschikt is voor het aanbrengen van een vloerafwerking. De draagvloer vertoont niveauverschillen of is niet glad genoeg. Een cementdekvloer kan de aanwezige niveauverschillen overbruggen en/of een voldoende vlakke ondergrond creëren om er later een vloerafwerking op aan te kunnen brengen.

3. Te fungeren als direct aan verkeer blootgesteld oppervlak
Een dekvloer zoals bijvoorbeeld een anhydriet gietvloer of cementdekvloer kan in bepaalde gevallen ook gelijk dienst doen als vloerafwerking. Voorwaarde is wel dat vooraf aan de samenstelling en afwerking eisen zijn gesteld. Een voorbeeld hiervan is een cementdekvloer met slijtlaag of een zandcement vloer met pleisterlaag.Realisatie gepleisterde cementdekvloer met toplaag kleuring

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer