Zwevende cementdekvloer thermisch & akoestisch

Uiteraard zijn er bij een zwevende cementdekvloer geen voorbewerkingen nodig die leiden tot een hechting van de ondergrond. Een zwevende cementdekvloer wordt aangebracht op samendrukbaar isolatiemateriaal met als belangrijkste reden de gewenste akoestische isolatie (geluid) van de vloer en/of gewenste thermische isolatie (warmte) van de vloer. Een cementdekvloer die slechts wordt aangebracht op een folie (scheidingslaag) om hechting te voorkomen, wordt niet beschouwd als een zwevende cementdekvloer.

Ondergrond zwevende cementdekvloer

Extra aandacht is nodig voor de ondergrond bij een zwevende cementdekvloer. De ondergrond dient indien nodig te worden uitgevlakt om ervoor te zorgen dat de isolatieplaten vlak gelegd kunnen worden. Grote oneffenheden zijn hierbij niet wenselijk en afhankelijk van het isolatiemateriaal heeft de vloer van oneffenheden in meer of mindere mate last.


Daarnaast moeten ook dikte verschillen in de cementdekvloer zoveel mogelijk worden voorkomen om zo tot een gelijkmatige droging te komen en scheuren zo veel mogelijk te voorkomen.

Zwevende cementdekvloer met vloerverwarming


Leggen van isolatie bij een zwevende cementdekvloer

Tijdens het leggen van de isolatieplaten moet er extra aandacht worden besteed dat de isolatieplaten goed tegen elkaar aan worden gesloten. Er moet voorkomen worden dat de aan te brengen cement dekvloer specie contact kan maken met de ondergrond. Bij een uitvoering van een zwevende cement dekvloer om akoestische reden moet uiteraard veel zorg worden besteed aan alle aansluitingen en doorvoeren waarbij nergens de cement dekvloer contact mag maken met wanden. Een algemene vuistregel is dan ook bij een zwevende cementdekvloer randisolatie of randstroken aanbrengen tegen de wanden.

Offerte aanvragen

Showroom

Fotogalerij

Film

Nieuws

Nieuwsbrief ontvangen

ReferentiesFacebook Twitter


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer

>> meer nieuws <<

Twitter: @BerkersVloeren
Berkers Vloerenbedrijf
Ekkersrijt 4403
5692 DL SON

Bezoek showroom op afspraak

T: 00 31 (0)499 - 47 61 99
W: www.BerkersVloeren.NL
W: www.Totaal-Vloeren.NET
E: info@berkersvloeren.nl


Berkers Totaal Vloeren
Over ons
Vloeren showroom
Route Berkers Totaal Vloeren
Vloeren in de media
Referenties
Fotogalerij
Nieuwsbrief
Garanties
Privacy Disclamer
  Vloeren
Cementdekvloeren
Gietvloeren
PU Gietvloeren
Betonlook vloeren
Coating betonvloer
mFLOR PVC vloeren
Siergrindvloeren
Onderhoudsadvies
  Werkgebied
Brabant
Limburg
Noord Holland
Zuid Holland
Utrecht
Gelderland
  Noa afbouwgarantie
Copyright © 2017 Berkers Vloeren | sitemap