Zwevende cementdekvloer thermisch & akoestisch


Uiteraard zijn er bij een zwevende cementdekvloer geen voorbewerkingen nodig die leiden tot een hechting van de ondergrond. Een zwevende cementdekvloer wordt aangebracht op samendrukbaar isolatiemateriaal met als belangrijkste reden de gewenste akoestische isolatie (geluid) van de vloer en/of gewenste thermische isolatie (warmte) van de vloer. Een cementdekvloer die slechts wordt aangebracht op een folie (scheidingslaag) om hechting te voorkomen, wordt niet beschouwd als een zwevende cementdekvloer.

Ondergrond zwevende cementdekvloer


Extra aandacht is nodig voor de ondergrond bij een zwevende cementdekvloer. De ondergrond dient indien nodig te worden uitgevlakt om ervoor te zorgen dat de isolatieplaten vlak gelegd kunnen worden. Grote oneffenheden zijn hierbij niet wenselijk en afhankelijk van het isolatiemateriaal heeft de vloer van oneffenheden in meer of mindere mate last.


Daarnaast moeten ook dikte verschillen in de cementdekvloer zoveel mogelijk worden voorkomen om zo tot een gelijkmatige droging te komen en scheuren zo veel mogelijk te voorkomen.

Zwevende cementdekvloer met vloerverwarming

Leggen van isolatie bij een zwevende cementdekvloer


Tijdens het leggen van de isolatieplaten moet er extra aandacht worden besteed dat de isolatieplaten goed tegen elkaar aan worden gesloten. Er moet voorkomen worden dat de aan te brengen cement dekvloer specie contact kan maken met de ondergrond. Bij een uitvoering van een zwevende cement dekvloer om akoestische reden moet uiteraard veel zorg worden besteed aan alle aansluitingen en doorvoeren waarbij nergens de cement dekvloer contact mag maken met wanden. Een algemene vuistregel is dan ook bij een zwevende cementdekvloer randisolatie of randstroken aanbrengen tegen de wanden.

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer