Speciale behandelingen cementdekvloer


Onderstaan een aantal mogelijkheden van behandelingsmethode voor cementdekvloeren om de kwaliteit te verbeteren en/of oplossingen voor uiteenlopende situaties:


Wapeningsvezel: Reduceren krimpscheuren cementdekvloer


Door het toevoegen van wapeningsvezel in het speciemortel worden krimpscheuren in de plastische fase gereduceerd en een aantal technische eigenschappen waaronder de slijtvastheid wordt verbeterd. Toevoeging van wapeningsvezel wordt sterk aanbevolen voor vloeren met vloerverwarming en een scheurgevoelige vloerafwerking zoals tegels, gietvloer etc. Voor meer informatie zie tabblad "reduceren van scheuren" in cementdekvloeren.


Polymers en Flevopol: Hechtemulsie cementdekvloer


Polymers hechtemulsies worden met name gebruikt om een optimale krachtige hecht/kleef laag te verkrijgen. Daarnaast heeft Polymers ook andere belangrijke eigenschappen zoals de waterdichtende eigenschappen. Flevopol is ook een hechtemulsie waarmee de ondergrond voorgelijmd wordt alvorens de cementdekvloer wordt aangebracht.

Colours: Kleuring cementdekvloer


Indien de cementdekvloer tevens als eindafwerking dient is het esthetisch gezien mooi om de cementdekvloer volledig te kleuren. Informeer naar de mogelijkheden en kleurstellingen.

 

Antraciet gepleisterde cementdekvloer
Antraciet gepleisterde cementdekvloer

Pleisteren: cementdekvloer als eindafwerking


Gepleisterde cementdekvloer als eindafwerking
Gepleisterde cementdekvloer als eindafwerking

Nadat de cementdekvloer machinaal is gevlinderd wordt er nat-op-nat een extra toplaag op de cementdekvloer aangebracht door middel van een speciepap en speciale toevoeging. Hierdoor wordt de cementdekvloer gladder en vrijwel geheel stofvrij. Een oude bewerkingstechniek van vroeger welke veelal in garages en loodsen werd toegepast. Zowel de pleisterlaag als de volledige cementdekvloer kan gekleurd worden.


Klik hier voor fotomateriaal van gepleisterde cementdekvloeren.

Hardening: slijtlaag cementdekvloer


Slijtmateriaal oftewel instrooimateriaal ter verhoging van de slijtvastheid van betonvloeren en cementdekvloeren. De hardening wordt veelal toegepast in garages, loodsen en industrie.

Sneldroogtoepassing: reduceren droogtijd cementdekvloer


De tijdrovende droogtijden van cementdekvloeren zijn te reduceren door het toevoegen van een droogtijdversneller in de mortelspecie. De droogtijd kan gereduceerd worden naar respectievelijk 4, 10 en 16 dagen waarna de cementdekvloer gereed is voor bedekking. Voor meer informatie zie "sneldrogende cementdekvloeren"

Leveling: egaline


Snelverhardende en zelfnivellerde egalisatiemortel voor een perfect vlakke afwerking van cementdekvloeren. Laagdikte: 2-8 mm. Sommige vloerafwerking zoals linoleum dient een cementdekvloer vrijwel altijd geŽgaliseerd te worden met egaline alvorens de eindafwerking kan worden aangebracht.
Berkers Vloerenbedrijf kan ook egaline vloeren leveren waarmee hogere laagdikte kunnen worden geŽgaliseerd.


Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Referenties
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer