Afwerking cementdekvloer of betonvloer


Een gepleisterde cementdekvloer, een gekleurde cementdekvloer als een betonvloer is van nature niet ontworpen als eindafwerking in woonhuizen. Deze vloeren zijn dan ook van nature niet vloeistofdicht en/of vuil resistent hetgeen om onderhoudsredenen veelal wel gewenst is indien de cementdekvloer of betonvloer tevens als eindafwerking dient in een woonhuis.Berkers Vloerenbedrijf kan voor een gepleisterde cementdekvloer (zonder kleurtoevoeging) een tweetal afwerkingen verzorgen namelijk een transparante matte coating of een impregneer pegolith silicaat. Pegolith wordt alleen toegepast bij cementdekvloeren zonder kleurtoevoeging.


Transparante matte Coating
Door het aanbrengen van een transparante matte coating op de pleistervloer of betonvloer (na volledige droging van de gepleisterde cementdekvloer of betonvloer) wordt de gepleisterde cementdekvloer, gekleurde cementdekvloer of betonvloer vloeistofdicht en vuil resistent. De coating heeft een systeemdikte van circa 0,02 mm en is in meer en minder mate krasgevoelig. Een voordeel van het toepassen van een transparante matte coating is dat eventuele ontstane krimpscheuren opgevult worden door de aan te brengen coating. Bij een afwerking met Pegolith blijft de krimpscheur open dus ook mogelijkheid tot het indringen van bevuiling.


Impregneer Pegolith Silicaat
De imgregneer pegolith silicaat is een hoogwaardig sodium silicaat op waterbasis. Deze vormt een permanente beschermlaag welke in de poriŽn van de gepleisterde cementdekvloer (zonder kleurtoevoeging) of betonvloer trekt. De gepleisterde cementdekvloer of betonvloer wordt na behandeling stofvrij en resistent tegen het indringen van vervuiling. De impregneer pegolith bindt de losse micro-deeltjes van het oppervlak tot een massief geheel waarbij de hardheid en slijtvastheid van de behandelde vloer aanzienlijk doen toenemen. Het betreft een permanente beschermlaag en is dampdoorlatend (d.w.z. gťťn 100% vloeistofdichte afwerking van de gepleisterde cementdekvloer of betonvloer). Voor een 100% vloeistofdichte afwerking adviseren wij een transparante matte coating als afwerking.


Betonvloer design
Betonvloer design
Betonvloer design
Betonvloer design


Toepassing Coating en Pegolith Silicaat
Een transparante coating is een volledig vloeistofdichte vloerafwerking en Pegolith daarin tegen niet. Voor beide toepassingen geldt dat het oppervlak schoon dient te zijn en eventuele (krimp) scheuren en oneffenheden in de gepleisterde cementdekvloer ofwel betonvloer zichtbaar blijven. De keuze van een gepleisterde cementdekvloer of betonvloer in een woonhuis is zeer persoonlijk, zowel op esthetisch vlak als de gebruiksvoorwaarden welke gesteld worden aan de vloerafwerking.


Gepleisterde cementdekvloer Eindhoven
Gepleisterde cementdekvloer Eindhoven
Gepleisterde cementdekvloer betonlook
Gepleisterde cementdekvloer betonlook


Een gepleisterde cementdekvloer in een robuuste industriele afwerking met oneffenheden en slagen in het werk waarbij de natuurlijke look extra wordt benadruk!

LET OP: reparatiewerkzaamheden zijn achteraf niet uit te voeren.

In het geval dat er randstroken zijn geplaatst tegen de muren blijf je een opening houden bij de muren welke achteraf dicht gekit kan worden of door middel van het plaatsen van plinten.


Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Referenties
Facebook   Instagram   Pinterest


RTL4 Help mijn man is klusser en sneldrogende cementdekvloer plus PVC vloer
Maandag 18 februari jl. zijn de opnames geweest van het nieuwe seizoen "Help mijn man is klusser" van RTL4 met John Williams waarbij Berkers Vloeren een bijdrage heeft geleverd met de sneldrogende cementdekvloer...
Lees meer

Onduidelijkheid vloerverwarming en wapeningsnet
Het wapeningsnet waaraan de vloerverwarmingsslagen wordt vastgemaakt heeft...
Lees meer